....po receptu s bloga Vrtaljica....
Potrebno :
2 šalice graha (šalice od 3 dcl)
2 glavice luka (kapule)
3 paprike (crvena, zelena, ljuta)
1 mrkva
4 rajčice
3-4 češnja češnjaka
sol, papar, Vegeta (po želji)
slatka i ljuta mljevena crvena paprika
1 žlica koncentrirane rajčice
2 žlice ajvara
sjeckani peršin
chilli paprika
Postupak :
Prije namakanja, grah dobro operite i ostavite potopljenog s malo vode, najbolje preko noći. Idući dan ga ponovno operite i prokuhajte 20 - ak minuta, nakon čega ga treba procijediti i isprati pod mlazom vruće vode. Za to vrijeme na malo ulja ili masti izdinstajte luk koji malo posolite i po želji sada dodajte pancetu narezanu na manje kockice. Kad je luk staklast dodajte mu sitno na kockice nasjeckanu papriku i mrkvu. Sve zajedno pirjajte uz stalno miješanje, dok povrće malo ne omekša, a zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i bijeli luk. Po potrebi još posolite, popaprite i dodajte malo mljevene paprike. Kad je nestalo tekućine od povrća dodajte grah, dodajte vodu i sve dobro izmješajte. Vode treba biti dovoljno, 2-3 cm iznad graha . U ovoj fazi po želji dodajte suho meso. Smanjite vatru i kuhajte varivo dok grah potpuno ne omekša. Sada dodajte koncentrat rajčice, ajvar i sitno nasjeckan svježi peršin. Kuhajte sve zajedno još 10-tak minuta, a zatim maknite s vatre. Poslužite toplo.
Oh, divnooo. Fotke su predobre:) Inače, grah obožavam. Odličnoooo!
OdgovoriIzbrišiE ovako ja slično pravim grah i potvrđujem da je odličan! Bravo za Vrtaljicu, ali i za tvoju izvedbu! :)
OdgovoriIzbrišikako slasno izgleda ovaj grah, to jelo nije lako uslikati, a ti si to učinila izvrsno. Inače, obožavam grah :)
OdgovoriIzbrišiKako jedno obično, svakodnevno jelo izgleda fenomenalno kada uslika majstorica:). Hvala na lijepim riječima!
OdgovoriIzbrišistvarno izgleda slasno, sad bi mi baš dobro sjeo jedan tanjur :lol
OdgovoriIzbrišii slažem se da je majstorski uslikano, bravo!
volim grah, moji dečki isto, al najčešće se "počastimo" na sljemenu, nakon kakve duže šetnje.
Ne mogu da zamislim zimu bez pasulja..i još sa domaćim hljebom, vrlo primamljivo!
OdgovoriIzbrišiOvo izgleda toliko dobro da bih najrađe zgrabila žlicu i sve pojela!
OdgovoriIzbrišiSlažem se sa Snježom da si maher da svakodnevna jela učiniš na slici božanstvenim. Te stvari se jednostavno teško fotkaju, tj. sve što je čorbasto meni je problem. Ovaj dodatak ajvara je za mene nešto novo.
OdgovoriIzbrišiProfesionalno uslikano, kao da je jelo nama na domak ruke i čeka da ga sa apetitom pokusamo...
OdgovoriIzbrišiNisam znala da je običan fažol tako fotogeničan i zaista drugačiji recept pripreme.
OdgovoriIzbrišiSnježin odličan grah u tvojoj izvedbi i prezentaciji izgleda posebno i jako dobro ! Vjerujem da ste uživali u ovom ručku, uz domaći kruh i salatu doživljaj je potpun !
OdgovoriIzbrišiOdlican recept.uz parce finog hleba i salaticu uzivanje:)
OdgovoriIzbrišiOdlican grah,predivne fotke!!!
OdgovoriIzbrišiMeni je novina dodavanje paradajza,to nisam radila,probam iako mm ne smije bas puno paradahz u hrani ,ali ja volim !!!:)
Snjezini recepti su svi jako fini,pravi domacinski,nije ni cudo sto muz njen nece promjene u prehrani !!!:)
Ovakav obrok nikad ne bih odbila.
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda. Pravi jesenski ručak.
OdgovoriIzbrišiOvo famozno izgleda !!!
OdgovoriIzbrišiVolim grah, ali ipak..moji južni korijeni uvijek ubace malo pašte. (pašta - fažol :) )
OdgovoriIzbrišiuspjela si da izgleda primamljivo, i mogu to reći da sad dok gledam fotografije samo razmišljam imam li sve sastojke doma da ga stavim kuhati već večeras :)
Lijepo izgleda i jako je zasitan :) Pogotovo za jesen.. :)
OdgovoriIzbrišiPripremljeno i posluzeno vrhunski, odlican Snjezin receptic i tvoje prekrasne fotke...nisam ranije stavljala paradajz i ajvar, ali moram priznati da zaista ima divnu boju i kad vas dve kazete da je dobro, onda vam verujem i jednom cu bas ovako napraviti.;)))
OdgovoriIzbrišidanas mi se baš jede ovako nešto sa žlicom i totalno slinim nad ovim tvojim grahom! :)
OdgovoriIzbrišiHvala vam svima ,
OdgovoriIzbrišigrah je stvarno bio vrhunski. Ja sam čak mislila da ćemo ga "papati" dva dana, jer meni obično drugi dan grah bude još ukusniji, ali toliko je bio dobar da smo ga "smazali" taj isti dan! Preporuke svakako!
Primamljivo i savršeno :)
OdgovoriIzbrišiNe znam da li je lepša šerpa ili boja pasulja u njoj :)
OdgovoriIzbrišija mislim da ovo dize iz mrtvih! fotke odlicne :-))
OdgovoriIzbrišibaš primamljivo izgleda ovaj tvoj grah, a još ako je prema Snježinom receptu sigurno nema greške
OdgovoriIzbriši