četvrtak, 17. veljače 2011.

Jakobove kapice s pršutom i aromatičnim maslacem







...........Visoko cijenjena, veličanstvena školjka St. Jacques, poznata i kao Jakobova kapica, izuzetno profinjen gastronomski užitak i idealan uvod u fin obrok.
...........Odlične u vrućim ljetnim večerima, ovaj put umotane u finom drniškom pršutu u kombinaciji sa rajčicama i u umaku od aromatiziranog maslaca. Ove elegantne i visoko vrijedne školjke jamče eleganciju  koja će zasigurno ostati zapamćena.

...........Izvor recepta.




Potrebno :

24 cherry rajčice
24 očišćene školjke St. Jacques
12 kriški pršuta, svaki dijagonalno prerezan
na 2 kriške
3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
3 žlice maslaca
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 neprskani limun, korica i sok
malo sitno nasjeckanog svježeg peršina




Postupak :

1 . Zagrijte pećnicu na 180 C. Oprane mini rajčice rasporedite na lim za pečenje i pecite 20 - tak minuta, izvadite ih iz pećnice i stavite na stranu.
2 . Očišćeno meso kapica omotajte kriškama pršuta, pričvrstite čačkalicom. Na tavi, na jačoj vatri zagrijte ekstra djevičansko malinovo ulje i polukružno po rubovima popržite omotane kapice do zlatno- žute boje. Maknite ih s vatre, izvadite iz tave i držite na toplom.
3 . Na tavu dodajte maslac i češnjak, popržite dvije minute, pa dodajte limunovu koricu i sok. Na kraju dodajte svježe nasjeckan peršin. Jakobove kapice poslužite sa rajčicama i pripremljenim umakom od maslaca i češnjaka.






Broj komentara: 20:

  1. Kod tebe uvek nešto fino i prefino...:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Koje li ljepote, finoće, okusa! obožavam takve stvari, ali skoro sam sigurna da ovako nešto neću moći raditi ni u ljeti - ovdje ne mogu kupiti ove školjke, a tamo gdje bi ih mogla, bilo po cijeni dvodnevnog boravka u boljem hotelu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala maslinka, Stefania, Vera...
    Κάθαρσις- zašto ne!?..pa ti živiš u Hrvatskoj jel tako!? ili se varam?..možeš kupiti Kapice u bilo kojem bolje opskrbljenom trgovačkom centru, bez problema, cijena im je doduše "dobra", ali zašto se ne počastiti ovako nečim ponekad!?

    OdgovoriIzbriši
  4. I za mene, čista egzotika. Nisam nikada probala. A ne bih se bunila da mi netko ponudi :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasno i prefino, ovo s pršutovom košuljicom odlična ideja, a posebno vrhunski aranžirano.

    OdgovoriIzbriši
  6. Egzotika i za mene...a tako mame!
    Jako mi se svidja kako si ih servirala.

    OdgovoriIzbriši
  7. Obožavam ih kao i sve plodove mora. Slažem se s tobom da si ponekad treba priuštiti i ovakve delicije. Pa ne jedemo ovo svaki dan. :)
    Jako mi se sviđa recept, a tvoja prezentacija je savršena. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam ih videla kod nas, a doduše nisam ni gledala možda dobro. Čula sam za njih prvi put na Mirjaninom blogu i mogu samo zamisliti kako su fine. Ponekad čovek treba sebe da časti ovakvim stvarima. Posudice školjkice su med medene!

    OdgovoriIzbriši
  9. Odličan recept i blog, oduševljena sam i sa zadovoljstvom ću biti tvoj novi follower!
    Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  10. Iako ne volim pršut...da, znam...svi se onesvijeste na to,
    ove slike su tako primamljive i zvuči jako ukusno i slasno,
    stoga, dajem najbolju ocjenu!!!!!!!!!!!!!!
    :)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala svima!
    Zondra Art - hvala Vam i dobro došla!
    Lijep pozdrav i ugodan vikend Vam želim!
    Rea draga - :)))...hvala!

    OdgovoriIzbriši
  12. ovako zamotane u pršut stvarno su vrhunac elegancije

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovo je prekrasno!! Obožavam kapice, a tako ih rijetko imam priliku jesti....:/

    OdgovoriIzbriši