srijeda, 6. listopada 2010.

Pureće okruglice u umaku od rajčica i mozzarelle




..........Rajčica i mozzarella, toliko poznata talijanska kombinacija, ovaj put pretočena u ukusan umak, koji će ovim poprženim purećim okruglicama dati dodatnu sočnost...i naravno uz rajčicu uvijek ide svježi bosiljak! Poslužite uz tjesteninu, rižu ili pire i uživajte u ovom jednostavnom, a sjajnom jelu!





Potrebno :

1/2 kg mljevenog purećeg mesa
3 žlice punomasnog vrhnja
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice svježeg sjeckanog peršina
sol, papar
2 češnja češnjaka
1 luk srebrenac ili obični
maslinovo ulje
3-4 žlice koncentrata rajčice
1 limenka nasjeckanih pelata
125 g mozzarelle
nekoliko svježih listića bosiljka



Postupak :

1 . Oba luka očistite i na sitno nasjeckajte, stavite sa strane. Meso izmješajte sa vrhnjem, 1 žlicom koncentrirane rajčice, krušnim mrvicama, sjeckanim peršinom, jajem, solju i sve popaprite. Dobro sve izmjesite pa od smjese oblikujte 14-16 okruglica, koje zatim popržite na malo maslinova ulja, 5-10 minuta sa svih strana. Popržene okruglice izvadite na tanjur i stavite na stranu.
2 . U tavu dodajte još malo ulja pa popržite pripremljen i nasjeckan luk, dodajte dvije žlice konc. rajčice te pelate iz limenke. Pustite da sve provri, pa u tavu s umakom vratite popržene okruglice. Posolite, popaprite i po potrebi dodajte malo vruće juhe ili vode. Pustite da sve zajedno kuha još 10-tak minuta na tihoj vatri.
3 . U gotovo jelo dodajte narezanu mozzarellu koju pustite da se malo otopi. Jelo ukrasite i začinite svježim bosiljkom. Poslužite uz tjesteninu rižu ili pire.



Broj komentara: 15:

  1. Volim ovakva jela i često ih pravim! Jednostavna a svi ih obožavaju! Često napravim punu kesu okruglica pa ih zamrznem! Odlično!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmm, njam-njam! Fenomenalno, kod mene prolazi sa desetkom. Odlično i sve pohvale

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmm, kakvi okusi:))) Izvrsno draga Nado! Ko će te stići istražiti, draga moja:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala Nale..
    Jelena hvala, odlična ideja sa zamrzavanjem!
    Snježo - :)))...pa dva mjeseca!?...pa da sad ne bi bilo dosta vremena!?, :)))..Šaljem veliki pozdrav prema Kninu!
    Nina - hvala ti, draga si!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo izgleda tako fantasticno, nema sumnje da li je ukusno :) Svaka cast na receptu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Još jedan odličan recept kod tebe, okruglice izgledaju fantastično ! Pa još ova kombinacija sa umakom, predobro !! ne uspijem li ga isprobati do kraja mjeseca sigurno jednom hoću , meni se ovo jako sviđa !

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo je nesto zaista savrseno,ide na probanje!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožavam ćuretinu! Ovo je predivno jelo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Tomato and mozzarella is truely great combination. And those meat balls look so yummy.... don't mind sharing ? :-)

    Sawadee from Bangkok,
    Kris

    OdgovoriIzbriši
  10. Kombinacija koja nikoga ne ostavi ravnodusnim :) Odlicne fotke!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Mmm, jel dostavljaš? Ako da, može meni jedna porcija ovih savršenih okruglica? ;))

    OdgovoriIzbriši
  12. I have been browsing online more than three hours these days, but
    I never found any interesting article like yours.

    It's pretty value sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content material as you did, the web might be much more useful than ever before.

    Also visit my page: low carb high protein diet

    OdgovoriIzbriši