četvrtak, 9. svibnja 2013.

Crumble kolač od jagoda












































...............Ovaj jednostavan biskvitni , sočni kolačić natopljen je s puno svježih jagoda i posut biskvitnim mrvicama i šećerom u prahu.. Obavezno je posluživanje uz tučeno slatko vrhnje.....




























































Potrebno :

5 jaja
1 /2 kg brašna
300 g margarina
300 g šećera
3 vanilin šećera
1 cijeli prašak za pecivo
1 kg svježih jagoda
2 žlice šećera u prahu
200 g slatkog vrhnja




Postupak :

1 . Za biskvit pjenasto izradite 200 g margarina sa 200 g šećera i jednim vanilin šećerom, miksajući sve sok smjesa ne postane homogena i šećer se potpuno ne otopi. Umiksajte jedno po jedno jaje, a na kraju i 300 g brašna prosijanog i pomiješanog s jednim praškom za pecivo.Dobivenu smjesu razmažite ravnomjerno u namašćen i brašnom obložen lim. 
2 . Pećnicu zagrijte na 200 C. Jagode očistite, operite i narežite na četvrtine. Ravnomjerno ih rasporedite po biskvitu. Od preostalog brašna, margarina, 100 g šećera i vanilin šećera rukama umijesite krupne mrvice. Pospite ih po kolaču i pecite 30-35 minuta. Pečen kolač izvadite iz pećnice i ostavite ga malo da se ohladi, a za to vrijeme istucite slatko vrhnje u šlag sa preostalim vanilin šećerom. Kolač pospite šećerom u prahu, narežite ga i poslužite uz pripremljeni šlag. 















































Broj komentara: 7:

  1. Sad kad kreće sezona jagoda, kod mene je sve jagodasto :) Sjajan kolačić (već ga zamišljam uz popodnevnu kavicu :D), koji odmah ide na moju listu isprobavanja!

    OdgovoriIzbriši
  2. I kod nas su jagode svaki dan na repertoaru pa cu sigurno isprobati i ovaj kolačić;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sočno i voćno - jako dobro :)

    OdgovoriIzbriši
  4. bože, bože dragi... ja toliko volim jagode da mi nikada ne dospiju do kolača... i zato se uvijek oduševim kada vidim kolačiće s jagodama

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako mi se sviđa ovaj kolač sa jagodama, fini bikvit, osvježavajuće jagode. I jako lijepo izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  6. Krambl obozavam a ovako sa jagodicama izgleda mi fantasticno, divne fotkice...

    OdgovoriIzbriši