utorak, 19. lipnja 2012.

Pečeno pile s mladim krumpirom i maslinama

.............Pikantno zapečena, hruskava , sočna piletina i mladi krumpir s maslinama...
Zapečena piletina je uvijek  dobro došla i teško joj je odoliti, a efekt, gušt i dobar dojam koji će ostaviti  na ukućane i goste zagarantiran je....     







 Potrebno :

1 mlado pile
5-6 češnjeva češnjaka
sol, papar, 
1 mala žličica slatke crvene paprike
7-8 listova lovora
maslinovo ulje
2 dcl suhog bijelog kvalitetnog vina
1 kg malih mladih krumpira
100 g zelenih maslina iz teglice (bez koštica)










Postupak :


1 . Pile dobro operite iz nutra i iz vana te ga dobro posušite papirnatim kuhinjskim ručnicima. Pećnicu uključite da se zagrije na 200 C.  Pile  nasolite, popaprite svježe mljevenim paprom i natrljajte mljevenom slatkom paprikom. Premažite ga sa svih strana maslinovim uljem. Češnjak očistite i nagnječite, dva češnja zajedno sa 3-4 lista lovora ugurajte u unutrašnjost pileta. 
2 . Meso stavite u veći, maslinovim uljem podliveni lim za pečenje. Prelijte ga suhim bijelim vinom i pecite u zagrijanoj vrućoj pećnici 50 - tak minuta. Meso povremeno okrenite, te ga prelijevajte vinom i uljem u kojem se peče.
3 . Mladi krumpir ogulite , operite , prerežite po pola i posolite. Izvadite lim iz pećnice pa oko mesa rasporedite krumpiriće, 3-4 nagnječena češnjaka, 3-4 lovorova lista i masline . Prelijte po potrebi s još malo maslinova ulja. Pecite sve skupa još 40-tak minuta ili dok krumpirići lijepo ne požute i omekšaju. 


Broj komentara: 8:

  1. Masline su odličan dodatak ovom klasiku kojeg jako volim

    OdgovoriIzbriši
  2. Mljac! Obožavam piletinu i pržene krumpiriće :)

    http://artonmyway95.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Novi način pečenja pileta uvijek dobro dođe, a ovo mi se jako, jako sviđa (iako ga neću ni okusiti, ali moji bome hoće).

    OdgovoriIzbriši
  4. Jednostavno i fino, krasne fotografije :)

    OdgovoriIzbriši
  5. pečeno pile je za mene najbolja asocijacija za nedjeljni ručak, uz dodatak maslina još i bolje1!

    OdgovoriIzbriši
  6. Divno, obožavam piletinu sa krompirom. Doduše nikada se do sada nisam setila da dodam masline . I samo da znaš da zbog ovih tvojih prelepih slika koje mi me izlaze iz glave, ja već dva dana uzastopno po ovoj vrućini pečem krompir sa mesom. :)

    OdgovoriIzbriši