ponedjeljak, 31. siječnja 2011.

Domaće Bounty čokoladice



............Jedna od meni najdražih industrijskih čokoladica , punjena kokosom..sada i u domaćoj izradi,  u potpunosti dostojna njenom pravom originalu..I baš kako i sama autorica recepta govori: "...ne razlikuju se od originala..."..Pravi, vrhunski kokos užitak preliven čokoladom , a  nazvan po engleskom ratnom brodu iz 1878.godine, odnosno po otoku Bounty, jednom iz skupine otoka na Tihom oceanu (Fiji) pored Novog Zelanda, sa kojeg potječu tadašnji putnici, odnosno pobunjenici na brodu ...........
............Ovaj mjesec su baš te savršene, rekla bi rajske čokoladice tema i zadatak Kuvarijacija,  igre za food blogere ..Ja sam ih radila točno po receptu , jako sam zadovoljna ishodom i moram priznati da su iste brzo nestale....Preporuka svakome!





Potrebno :
1 dcl slatkog vrhnja
250 g margarina ili maslaca s okusom
slatkog vrhnja
300 g šećera
250 g kokosovog brašna
Glazura :
150 g tamne ili mliječne čokolade
80 g maslaca ili margarina





Postupak :

1 . Šećer , margarin i slatko vrhnje otopiti na laganoj vatri, a za tim pojačati temperaturu da smjesa provri. U vruću smjesu dodati kokosovo brašno i dobro izmješati.
2 . Manji lim za pečenje obložiti papirom za pečenje i izliti smjesu, izravnati lopaticom za kolače kako bi kocke bile uredno ujednačene. Ostaviti u hladnjaku najmanje 2h, da se smjesa dobro stegne.
3 . Izvaditi kolač iz lima i lagano skinuti pek papir. Na dasci za rezanje i čistom pek papiru izrezati kocke ili minjone i vratiti ponovno na hladno dok se radi glazura.
4 . Kocke ili minjone preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se stegnu. Takve po želji još jednom dekorativno ukrasiti otopljenom čokoladom.




Broj komentara: 20:

  1. Prelepe su ti!!! I ja sam ih pravila ali sa obicnim margarinom (ovde nema tog sa ukusom slatke pavlake) pa mi se margarin malo osetio.
    Divne fotke!

    OdgovoriIzbriši
  2. Divne su! :))
    Izgledaju k'o prave :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivne su!! Ja sam ih pravila pre par dana ali nisam stručnjak za ujednačeno prelivanje sitnih kolača pa ih nisam objavila jer nisam bila zadovoljna prelivom :-( !!Ali zato slike majstorica poput Vas je divno gledati !!! :-)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Zbilja su prekrasne. :)
    Drago mi je vidjeti da je tvoj komentar pozitivan jer se svi uglavnom žale na količini margarina u njima, ja bi ih isprobala ali me malo strah toga. :)
    Sad kad vidim tvoje mišljenje moram ih napraviti i sama procijeniti.

    OdgovoriIzbriši
  5. odlično su ti ispale, meni se nisu dopale zbog prejakog okusa margarina

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne zna se koja fotka je lepša od koje. A jutros mi ide voda na usta. Kao da ste se sve dogovorile da nas ubijete čokoladicama od rane zore:)))
    Prelepo!

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam nimalo sumnajla da će tvoje Bounty čokoladice biti prekrasne. I fotke su zadivljujuće, divim se darovitim ljudima poput tebe. Čestitam.

    OdgovoriIzbriši
  8. ajme kako fantastično izgledaju, vjerujem da su podjednako i ukusne!

    OdgovoriIzbriši
  9. svaka čast, predivno ti ispale!
    Kad sam otvorila blog, imala sam što vidjeti, pune blogerske stranice ovih čokoladica, tko bi im odolio :)

    OdgovoriIzbriši
  10. A joj, koja pedanterija! Savršeni su ti draga moja!

    OdgovoriIzbriši
  11. Prelepe fotografije i cokoladice!

    OdgovoriIzbriši
  12. Tako pedantne!Prelepo Draga Nado!

    OdgovoriIzbriši
  13. Jako lepo prezentovano! Čokoladice izgledaju izvanredno!

    OdgovoriIzbriši
  14. Imam 10 postova zaredom u google readeru o bounty čokoladicama :)))) prekrasne suu!!!

    OdgovoriIzbriši
  15. Preljepe su zanima me koliko ih kolicinski bude

    OdgovoriIzbriši
  16. Do you have this receip in English or German? I'd highly appreciate it :-)

    OdgovoriIzbriši