nedjelja, 17. travnja 2011.

Punjeni Uskršnji čokoladni cupcakes


 


...............Bez čokolade u vrijeme blagdana!!..nikako!...evo još jednog prigodnog recepta.. Krema od jaja s čokoladom, biskvit s čokoladom, slatko vrhnje , vanilija i čokoladna dekoracija...Ja bih rekla za pun osjećaj sreće i ugode....
..............a ukoliko još uvijek razmišljate o vašem nadolazećem blagdanskom stolu i što bi se sve još moglo naći na njemu, evo još nekoliko prijedloga ..


ili




Potrebno :

za biskvit
200 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
200 ml mlijeka
1 jaje
100 g milerama
50 g šećera
250 g brašna
2 žličice jestivog škroba
1 žličica praška za pecivo
3 žlice kakaa za kolače
malo soli

za kremu i punjenje
1 mahuna vanilije
200 ml slatkog vrhnja
3 žumanca
80 g šećera
120 g čokolade za kuhanje
200 g omekšalog maslaca

za dekoraciju
12 gotovih čokoladnih bombona
po želji dekorativne perlice







Postupak :

1 . Pećnicu zagrijte na 180 C. Naribajte čokoladu. Maslac otopite, dodajte mu 50 g čokolade i otopite je na laganoj vatri. U zdjeli izmiksajte mlijeko s jajem, kiselim vrhnjem i šećerom, a u drugoj pomiješajte suhe sastojke, brašno, škrob, prašak za pecivo kakao i prstohvat soli.
2 . Smjesu mlijeka i vrhnja dodajte u brašno zajedno s otopljenom i naribanom čokoladom, pa sve dobro izmješajte. biskvitnom smjesom napunite papirnate košarice postavljene u udubine lima za muffine i pecite ih u pećnici 20-tak minuta. Kad su gotovi izvadite ih iz lima da se ohlade.
3 . Mahunu vanilije uzdužno prerežite i zakuhajte u loncu sa slatkim vrhnjem. U zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom, ulijte dio kipućeg vrhnja izmješajte, pa sve vratite u lonac. Miješajte kremu na sasvim laganoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da ne zakuha! Vanilin kremu procijedite i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
4 . Nasjeckanu čokoladu za kremu otopite na pari. Maslac stucite 10 - tak minuta dok ne dobijete svijetlu kremastu smjesu. U nju umiješajte dio po dio vanilin kreme, a zatim i malo prohlađenu čokoladu. Ostavite kremu u hladnjaku.
5 . Hladnim muffinima odrežite poklopčić, malo ih s vrha izdubite žličicom te ih uz pomoć pekarske vrećice dekorativno napunite ohlađenom kremom. Ukrasite ih gotovim čokoladnim jajima i srebrnim perlicama.




Broj komentara: 16:

  1. Fantazija! Jako mi se sviđa i razmišljam: ima tu posla ali se isplati!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično, brzo i fino, to najviše volim! Sve pohvale za dekoraciju, fotografije...i na kraju za recept!
    Sunčani pozdrav sa Jadrana:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ova krema mora da je bozanstvena! Super cupcakes!

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivni cupcakesi i fenomenalne slike! Sve pohvale!

    Lijep pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasno, prigodno i jaaako fino! Hvala za sve ove ideje :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Slažem se da bez čokolade ne ide ! :) . A ovo je prava fantazija od čokolade , odlični muffins super sastojaka ! I tako lijepo i simpatično izgledaju sa čoko-jajima kao ušima, pravi zečići, super su !
    Hvala ti na podsjetniku za ostale divne recepte za Uskršnje blagdane.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prvo sam pomislila da su ukusa kafe i da su ovo ona zrna kafe na vrhu, ali sam se prevarila. Ovde žene prave zaista kvalitetne mafine koji su kao i sam etorte krcate finim sastojcima.
    Pisanice su genijalne kao i korpice njihove :))

    OdgovoriIzbriši
  8. U dve reci - cokoladno zadovoljstvo:)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Baš gledam ove tvoje cup kolačiće i divim se, baš su svečani i raskošni. Imam namjeru i ja neke smislit, neću smišljat nego ću ove tvoje napravit. Osvojili su me.

    OdgovoriIzbriši
  10. prigodno za ove blagdane ali i bilo koje drugo vrijeme, čokolada uvijek prolazi

    OdgovoriIzbriši
  11. Mljac kako ovo dobro izgleda, ova čokoladna krema zvuči upravo savršeno. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. I kod nas je došla cupcakes manija ;) Izgledaju odlično, rado bih jedan probala!

    OdgovoriIzbriši