.....................jedna od mojih najdražih varijacija tiramisu kolača je ova prava proljetna, voćna poslastica - Tiramisu od jagoda. Postupak izrade je isti kao i kod klasičnog tiramisua, a razlika je u dodatku voća i marmelade ....
Potrebno :
3 žumanjka
250 g sira mascarpone
1 žlica ekstrakta vanilije
60 g šećera u prahu
2 dcl vrhnja za šlag
1 mala žličica kremfixa
16 piškota
2 dcl jake, instant crne kave
1 dcl amaretta
3 žlice marmelade od jagoda
300 g svježih jagoda
Postupak :
1 . Jaja razdvojite, pa žumanjke skupa sa šećerom tucite u posudi iznad lonca s ključalom vodom ( na pari). Kad smjesa postane svjetla i dovoljno gusta i termički obrađena maknite ju s vatre i pustite da se potpuno ohladi. Ohlađenu smjesu od žumanjaka pomješajte s mascarpone sirom i tučenim slatkim vrhnjem.
2 . Instant kavu izmješajte s vrućom vodom ( 2 dcl) te joj primješajte amaretto ( liker od badema). Tako izmješano izlijte u tanjur u koji ćete umakati piškote. Marmeladu otopite na laganoj vatri i pustite da se ohladi. Jagode očistite i operite.
3 . Piškote jednu po jednu, sasvim kratko, uronite u pripremljenu mješavinu kave, s jedne pa s druge strane. Slažite piškote jednu do druge na pripremljen tanjur , tacnu ili u kalupu. Zatim tako složene piškote premažite otopljenom marmeladom od jagoda. Po marmeladi složite na ploškice tanko narezane pripremljene svježe jagode. Zatim premažite polovicom kreme od mascarponea. Ponovite postupak umakanja i slaganja piškota, te završite kremom od mascarponea. Dekorirajte listićima svježih jagoda i listićima metvice. Kolač dobro ( najmanje 4h u hladnjaku) rashladite.
hmm lezzetlı
OdgovoriIzbrišiPredivno izgleda a sada bi mi bas leglo jedno parcence ovog predivnog dezerta. Divan nacin pripreme i svaka cast na dovitljivosti...Fotke mi se bas dopadaju. Pozzz
OdgovoriIzbrišiHvala Nale!
IzbrišiHvala!
OdgovoriIzbrišii ne čudim ti se! tiramisu je za mene izvrsna slastica a s dodatkom jagoda ...tek!
OdgovoriIzbrišiLove it! Thanks for recipe :)
OdgovoriIzbrišidivna varijanta kolaca!
OdgovoriIzbrišiFino
OdgovoriIzbrišiSvakog proleca znam da cu na tvom blogu naci puno recepata sa jagodama. :) Divan tiramisu...
OdgovoriIzbrišiHvala Miki, to je zato jer ih naprosto jako volim, ukusne su,pune C vitamina, a i imaju lijepu veselu boju za dobru fotografiju.....
IzbrišiAjme koja ljepota... :)
OdgovoriIzbrišiOvaj tiramisu je san snova, a slike kao i uvek - savršene!
OdgovoriIzbrišiJa sam se zaljubila u ovaj tvoj tiramisu. :)
OdgovoriIzbrišiI ja sam se zaljubila :-) Ko ne bi :-)
OdgovoriIzbrišiHi! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
OdgovoriIzbrišiIs it tough to set up your own blog? I'm not very techincal
but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about making my own but I'm not sure where to start.
Do you have any tips or suggestions? Cheers