............Ovaj čokoladni bombon od kave iz Lanine Slatke selekcije me posebno oduševio. I izgledom i okusom, ja sam ovim mini desertićem oduševljena i toplo preporučam svakome i za brzo dolazeće blagdane..Iako već duže vremena gledam u tu savršenu Laninu selekciju, a trenutno u sklopu igre za food blogere FBI rukavice istražujemo njenu doista kreativnu kuhinju , odlučila sam, sad ili nikada - zrna kave.....
Potrebno :
250 g šećera
0,75 dcl vode
125 g margarina
100 g mljevenih oraha
100 g mljevenog keksa
90 g čokolade
1-2 žličice mljevene kave
150 g čokolade za glazuru
Postupak :
1 . Šećer kratko prokuhati sa šalicom (0,75dcl) vode. Kad je šećer potpuno otopljen, maknuti posudu s vatre i dodati margarin, miješati dok se potpuno ne otopi. Za tim dodajte ostale sastojke: mljevene orahe, kekse, kavu i čokoladu. Dobro izmješati smjesu i pustiti da ohladi.
2 . Kad je smjesa hladna žličicom uzimati i oblikovati male kuglice, pa u svaku po sredini utisnuti čačkalicom crtu, da se dobije oblik zrna kave. Još dobro rashaditi i stavljati u čokoladnu glazuru, vaditi žličicom i još jednom čačkalicom prevući da se dobije zarez identičan onom zrna kave. Kad se glazura ohladila zrna kave stavljati u dekorativne papirnate košarice.
Super si odlučila. I ja ih odavno mjerkam. Moram se jednom više odlučiti :)
OdgovoriIzbrišiSlike su fantastične, kao i uvijel. Ma gdje sada naći roza ružu? (osim u cvjećarni...) To jesu ružine latice?
Jubistacha - hvala ti, ruža je iz cvjećarne, a jesu, to su ružine latice..hvala ti još jednom!
OdgovoriIzbrišiWow. Prelijep prizor. Slike su zaista fantasticne a o kolacicima imam samo rijeci hvale jer sam ih i ja pravila i to nekoliko puta.
OdgovoriIzbrišiBaš si lijepeee :)))))
OdgovoriIzbrišiNada,
OdgovoriIzbrišigreat coffee beans.
Very nice idea and beautiful pictures.
Greetings, Diana
Ellerinize, emeklerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
OdgovoriIzbrišiSaygılarımla.
Mnogo mi se dopadaju ovi kolačići, inače baš volim kolače sa ukusom kafe. Divne su ti fotografije!
OdgovoriIzbrišiE, svaka čast, vrhunski odrađeno. Imam ih želju raditi odavno a nikako se ne usuđujem, nisam ti ja za tako opipljive stvarčice:)
OdgovoriIzbrišiPa sada, ovaj recept ću zapamtiti i uvrstiti ga pod tag "erotika" jer, ti ih zoveš zrnima kave, ali draga moja, nije to kava, ma kakvi!
OdgovoriIzbrišiKatarina svaka čast! Šta je meni promaklo, a toliko samih gledala!
OdgovoriIzbrišiNado, recept znam da je isproban i odličan, ali ovoga puta osim što ti je preliv čokoladni savršeno ispao sve pohvale za sliku, za umetnost slaganja tekstura, boja i kontrasta!
Stvarno su lepe.Da li obicna mlevena kafa moze da se zameni sa nes?Odavno se spremam da ih pravim,ali zbog kafe nisam jer ne znam kakav je ukus.Gledajuci tvoje i Jovanine odlucila sam da ih i ja isprobam:))
OdgovoriIzbrišiodlično ti je uspjelo, svaka čast, slike po običaju predobre
OdgovoriIzbrišiPrelepi su!
OdgovoriIzbrišiDraga Nado, odusevljena sam ovim neznim fotkama...ruzine latice i kolacici u kutiji izgledaju tako romanticno, a za reazlizaciju cu reci samo "just perfect"..glazura, oblik, sve je besprekorno!;))))
OdgovoriIzbriši@ Draga Majo, mozes staviti i nes kafu, a mogu se napraviti i bez kafe jer je ovo zapravo smesa za bajaderu koju smo obogatili novim ukusom.;))
Zapazila sam ih negde, mozda bas na linku koji navodis... i nisam zabelezila. Hvala ti. Probacu ovo svakako.
OdgovoriIzbrišiZaista divna zrna kave.
OdgovoriIzbrišiOdlične i dekorativne,mislila sam na njih ali moji ne vole te kafene kolače,pa ću možda izbaciti kafu neka samo izgledaju kao zrna...:)
OdgovoriIzbrišiIako ne ljubim kolace od kave, ovo izgleda tako damski i divno:))))
OdgovoriIzbrišiZbilja su ti prekrasno ispala.
OdgovoriIzbrišiOvo je inače i na mom popisu samo se nadam da ću ovaj mjesec konačno stići sudjelovati u igricama.:)
Mignonne,hvala na odgovoru.Videla sam da se radi o smesi za bajaderu.Veliki sam ljubitelj svih vrsta kafa,ali nisam znala kakav je ukus kad se stavi obicna kafa.Ja bih mozda pre skuvala kafu i procedila.Tako cu da probam za slavu sveti Nikola.:))pozz
OdgovoriIzbrišiGolosi questi cioccolatini, bellissimo il Blog. Saluti da Milano - Italy, Giulia
OdgovoriIzbrišiPrelepi su ti kolacici!
OdgovoriIzbrišiPrezentacija za desetku :)
Draga Nado, napravila sam ove fenooooomenalne kuglice. Nisu ovako lepe kao tvoje, ali su prefine! Hvala ti sto si postom o njima upotpunila moju listu omiljenih kolacica!
OdgovoriIzbrišiWith what my I like the chocolate your recipe must be very good. Regards
OdgovoriIzbrišiSavršeno napravljena zrna kafe , izgledaju tako lijepo , otmjeno, prekrasno !! U ovoj krasnoj kutiji baš su za najbolji poklon . Nado, divno je !
OdgovoriIzbrišiMa, jel moguce da ja ovo nisam komentarisala. Oprosti, Nado, molim te. Ne znam sta se desilo:)))). Prekrasno si ovo pripremila i jako lepo doterala, kao i uvek. Sličice su čista romantika:) Odlično
OdgovoriIzbrišiPravila sam ih i ja po Laninom receptu i savrsene su! Vase izgledaju bozanstveno i tako romanticno! Svaka cast! :-))
OdgovoriIzbrišiStvarno su ti divno ispale i odlično si posložila sve na fotografijama. Jako elegantno. Mene ta Lanina zrna kave odavno mame izgledom, jako su dekorativna, ali kako ne volim kavu u kolačima, bedasto mi je zamijeniti je nečim drugim i raditi kolač oblika zrna kave, koji sa kavom nema veze.:)
OdgovoriIzbriši