.............doista savršene kuglice napravljene od čokolade i lješnjaka, koje se čak niti u nijansama ne razlikuju od njihovog pravog originala. Izuzetno brzo se naprave, izmješaju navedeni sastojci, a koji se onda oblikuju u kuglice i utapaju u čokoladu, te serviraju u dekorativnim košaricama, baš poput njihovih industrijskih originala..Kuglice su napravljene po receptu s bloga La casa de vainilla, odnosno sa bloga Almost Bourdain, a povodom ovomjesečne teme igre za food blogere Kuvarijacije...Savršene okusom, izgledom i brzinom izrade oduševile su me u svakom pogledu i ubilježavam se ponovno za brzo dolazeće blagane Božića i Nove Godine...
Potrebno :
100 g lješnjak (nougat) napolitanki
150 g lješnjaka
200 g Nutelle
150 g čokolade za kuhanje ili mliječne čokolade
4,5 žlice ulja
Postupak :
1 . pećnicu zagrijte na 180 C. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u pećnicu na 8-10 minuta. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnjake koje možete i u multipraktiku sitno nasjeckati.
2 . Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutella namaz pa sve dobro izmješajte. žličicom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice ( ako vam je smjesa premekana stavite ju na 15-30minuta u frižider prije oblikovanja). Složite kuglice na tacnu pa ih stavite u frižider na 45 minuta, da se dobro stisnu i rshlade.
3 . Čokoladu i ulje otopite ( ja sam otapala na pari), pa svaku rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne košarice.
divno si ih napravila, očarana sam slikicama, pogotovo ovom ljubičastom podlogom :)
OdgovoriIzbrišiThey look wonderful!
OdgovoriIzbrišiThanks, Nada! Great idea!
Sincerely, Diana
prekrasno, romantično, svaka čast na stajlingu za fotke, i kuglice su predivne.. :))
OdgovoriIzbrišiEllerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
OdgovoriIzbrišiSaygılar.
Odlicna prezentacija!
OdgovoriIzbrišiDivne slikice jako dobrog ferrera.
OdgovoriIzbrišiAjme meni, sličice su fantastične i ferrero:))
OdgovoriIzbrišiFenomenalne! Predivno si ih fotkala a u okus ne sumnjam. Ja se ih već pospremila u folder s kolačima za Božić. Jedno pitanje, koju si čokoladu koristila, za kuhanje ili mliječnu?
OdgovoriIzbrišiPredivno si ih napravila!
OdgovoriIzbrišiDivne su! :)
OdgovoriIzbrišiPrelepe fotografije i aranzman....i kuglice.
OdgovoriIzbrišiDraga Nado, fotke su divne...mislim da je ovaj krug igrice bio pun pogodak!;))) preslatko izgledaju u ovoj neznoj kutijici i na ljubicastoj podlozi!;)))
OdgovoriIzbrišidivne divne fotografije prekrasnog ferrera..
OdgovoriIzbrišiDivna prezentacija!!! Kuglice izgledaju apsolutno fantasticno i drago mi je da su vam se dopale!!! I ja sam ih stavila na listu za praznike :)
OdgovoriIzbrišimmmm, počela sam stenjat pred kompom. ovo će mi biti idući pothvat :)))
OdgovoriIzbrišiSavrsene u tim ljubičastim tonovima...:)
OdgovoriIzbrišiMeni je dovoljno da gledam;) Fotke su predivne, tako lepo upakovano, ma fantastično... Odličan recept.
OdgovoriIzbrišiFino, fino, već sam najmanje kilu deblja samo od gledanja!
OdgovoriIzbrišiSavrseni kolaci, kao i slike!
OdgovoriIzbrišipredivno izgledaju, slike su jako lijepe kao i same kuglice ! Pravi ferrero, jako ukusno i fino djeluju.
OdgovoriIzbrišiova ljubičasta je savršena za ove kuglice :))) prekrasno su ti ispale :)
OdgovoriIzbrišiOvo izgleda jednostavno WOW! Odličan blog, recepti, fotke... svtarno svajke pohvale...
OdgovoriIzbrišiJao, ma prekrasne su ti u ovoj kutijici.
OdgovoriIzbrišiBaš jutros gledam slike svih ovih čoko bombonica i razmišljam kako je to divno što čovek gledajući sve vas dobija inspiraciju kreativnosti. Ovako medene u kutijici su idealan poklon. Rukom napravljene, sa takvom originalnošću zapakovane, pa tako se vidi da sve urađeno sa puno pažnje i ljubavi. Sve ste inspirativne.
OdgovoriIzbrišiNado uvijek me oduševiš svojim prezentacijama jela i fotografijama. Ove kuglice u tvojoj izvedbi izgledaju totalno chic i vjerujem da su zbilja bile jako ukusne. :)
OdgovoriIzbrišiMmmmm, divno!
OdgovoriIzbrišiAaaa odlično!!
OdgovoriIzbrišiOvo je super ideja i za poklon,
hehe domaći ferero..ne tako skup:)
Hvala ti.
PUSA!!
Predivne slike,sve savrseno,svaka cast.
OdgovoriIzbrišiSavrseno si ih uradila svaka cast.
Waau, hvala vam svima puno..nina, Di-ani, Nevena, Fuat, Ana, Dilajla, Snježo, Josipa, Maslinka, Tina V., Knjiški moljac,Lana, Andrea, Mihaela, bunch of girls, Vera, Nale, Κάθαρσις, željo, branka, Just cake, Travel girl, Dunja, Jelena, andrea, Lady A, MilaJeDraga, Buba..
OdgovoriIzbrišihvala Vam još jednom svima...
Josipa - koristila sam mliječnu čokoladu, po meni puno bolje za ove kuglice od obične čokolade za kuhanje...hvala ti!
Bravo Nado, kuglice predobro izgledaju. A tek slike.... ma cista fantazija.
OdgovoriIzbrišiPuno hvala na ovom receptu koji ću 100% napraviti za svoj rođendan koji je odmah nakon Božića! Fotke su super, tjeraju mi slinu na usta!
OdgovoriIzbrišie, da ne zaboravim, samo jedno pitanjce - mora li biti baš ona originalna nutella ili može i naša domaća, npr. linolada?
OdgovoriIzbrišibjonda - hvala puno. Ja sam koristila originalnu Nutellu,a mislim da se slobodno može koristiti i naša Linolada, bez problema, samo onaj tamni dio Linolade i da to neće nikako loše utjecati na okus ovih kuglica, dapače!!
OdgovoriIzbrišiO, Boze moj....ovo moram napraviti! Moram jesti! Moram preporuciti citateljima svog bloga!!! Ovo je divno, Nadooooo!!!
OdgovoriIzbriši:)))))
OdgovoriIzbrišiHvala Vam Rea!
Nježno, nježno, gotovo pastelno!
OdgovoriIzbrišiOdlična prezentacija i savršene fotografije! :)
Divno,ukusno,lepo,savrseno....:)
OdgovoriIzbrišiNada,
OdgovoriIzbrišiI made them!
http://trydiani.blogspot.com/2010/12/ferrero-rocher.html
They are magical, very quick and easy!
Thanks so much for the wonderful idea and recipe
happy holidays, Diana
Upravo se hladi smjesa, već mi se sada čini da će biti odlično za ekipu koja sutra dolazi.
OdgovoriIzbrišiHvala ti na odličnom receptu :)
Ho fatto i ferrero rocher...,.evviva sono fantastici, grazie, la ricetta è perfetta!!!!
OdgovoriIzbrišiRadila sam bezbroj puta i dobila pohvale. Hvala za recept!
OdgovoriIzbriši