petak, 13. svibnja 2011.

Sladoled od jogurta i malina na štapiću


 
.........Uz jagode , maline su jedno od meni najdražeg voća. Obzirom da će vrlo brzo doći njeno vrijeme evo jednog super osvježenja na bazi jogurta..Moram priznati da je ovaj receptić odležao, pa slobodno mogu reći  i godinu dana u draftu s neobjavljenim postovima, a mišljenja sam da bi bilo šteta da tako i ostane, pa onda evo sladoled od jogurta i malina na štapiću....





Potrebno :


400 g svježih malina
75 g šećera u prahu
1 jaje
400 g punomasnog jogurta
6 kalupića za sladoled ili praznih čašica od jogurta
od 100 ml
8 drvenih štapića






Postupak :

1 . Maline očistite, operite, posušite. Odvojite 130 g pa ih usitnite u mikseru sa jednom žlicom šećera u prahu. Jaje stucite pjenjačom na pari sa ostatkom šećera, pa dobivenu smjesu umiješajte u jogurt. Odvojite 1/4 kreme od jogurta, pa ju pomiješajte s trećinom izmiksanih jagoda.
2 . U ostatak kreme od jogurta umiješajte cijele maline, pa smjesu stavite na dno kalupa za sladoled ili čašica od jogurta i stavite je na 30-tak minuta u zamrzivač. Zatim ulijte preostale izmiksane maline i jogurt s malinama. U svaku posudicu zataknite štapić i ostavite sladoled najmanje 4 sata u zamrzivaču.



Broj komentara: 13:

  1. Savršeno za klince i nas odrasle koji volimo voćne okuse!
    Hvala na super prijedlogu za odličan sladoled.
    Lijep vikend:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmmh, kako me ovo mami, nemas pojma...tako rado bi sada uzivala u ovom sladoledu. Savrsene fotke! Sve 5 !!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo ja redovno pravim.Imam specijalni kalup gde odmah napravim 8 komada.Tako da kad klinci dodju kdo moje klinke da se igraju nema boljeg brzeg i sladjeg posluzenja.I zdravijeg.A i mi veliki liznemo, liznemo..:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam nikada probala sladoled sa jogurtom (homemade), imam jedan super recept sa pavlakom i slagom, ostalo je slicno kao kod tebe. Saa bih bas mogla probati ovu manje kaloricnu varijantu. Fotke...ah sta reci, odlicne kao i uvijek!

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivno, to će biti veselje za moju unučicu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaoj ova prva fotka, odlicna je....pogledala sam sve jos sinoc al nisam imala snage da citam pa sam sada odmah sela sve misleci na tu prvu fotku i sladoled!

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj,kako je ovo fino!Nadice sjajne voćne recepte imas!Čekam uskoro i sa jagodama, jer znam da imaš domaće.veliki pozz!

    OdgovoriIzbriši
  8. Uh, i ja obozavam maline!
    Maline i jogurt, pa jos kao sladoled, zvuci sjajno.

    OdgovoriIzbriši
  9. Nado, odličnan sladoled i kako zdrav. I ja se ponekad pitam da sačuvam mnoge recepte pa da ih objavim dogodine jer dok ja sednem da napišem prođe sezona. Tako sad skupljam recepte za pečene paprike jer su ostale u zamrzivaču a sada ih malo ko ima.
    Ova fotka sa ručicama je genijalna!

    OdgovoriIzbriši
  10. I ja obožavam maline, a od kad se svašta prodaje pod jagode one su mi postale još draže. :)
    Prije par godina sam radila ovakve voćne sladole s breskvama i jako su mi se svidjeli, a ova kombinacija izgleda još bolje. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja sam maline tek nedavno zavoljela, zapravo počela ih nešto više jesti, i od tada ih jako volim i jako rado stavljam u slastice i kreme. Sada ću i ovaj tvoj sladoled. Odličan je ! Sviđa mi se i ideja sa štapićima. Biti će ovo ljeto dosta ovog sladoleda i kod mene !

    OdgovoriIzbriši