...................Ovo je jelo koje se brzo sprema, pureći medaljoni panirani su u parmezanu. Poprženi poprimaju predivnu zlaćanu boju i hrskavu koricu i poslužuju se s puno zdravog povrća. Idealno jelo za vruće ljetne dane, kad vam treba nešto maksimalno brzo, zdravo, lagano i lako probavljivo..........
150 g boba
1/2 kg purećih medaljona
2 jaja
150 g oštrog brašna
120 g svježe naribanog parmezana
ulje
250g lisnate salate ( kristalka, radić i sl.)
200 g krumpira
200 g kuhane tjestenine (spirili ili farfalle npr.)
5 žlica bijelog balzamičnog octa
sol, papar
Postupak :
1 . Bob operite i blanširajte 10-tak minuta u kipućoj slanoj vodi, oplahnite ga i procijedite. Pureće medaljone popaprite, lagano ih posolite (ne previše jer je parmezan sam po sebi slan), uvaljajte ih u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u parmezan pa ih pržite na malo ulja, sa svake strane po 4-5 minuta. Popržene izvadite na kuhinjski papir.
2 .Krumpir ogulite, izrežite na kockice, operite i kuhajte 15-tak minuta, kao i tjesteninu oblika po vašoj želji (ne prekuhajte). Salatu očistite, oplahnite i dobro procijedite. Zatim izmješajte krumpir i salatu s bobom i tjesteninom. Ocat razmutite sa 6-8 žlica maslinova ulja, te s malo soli i papra, pa prelijte salatu. Pureće medaljone po želji prerežite na manje ploške i poslažite po salati.
Steta sto je bob bas podcenjeno povrce bas ima divan ukus.Ja ga volim spremiti sa lukom i slaninom.I u ovoj tvojoj kombinacija izgleda ukusno;)
OdgovoriIzbrišiSviđa mi se ova kombinacija namirnica, ja bih to nazvala od svega po malo:)
OdgovoriIzbrišiOdlično i vjerujem jakoo ukusno.
Lijep pozdrav.
maa fantastično, ovo moram probati, nikad nisam pržila meso u parmezanu i sad si me zaintrigirala skroz sa ovom salatom. Bob obožavam,ali se namrštim kad ga treba ljuštit :D
OdgovoriIzbrišiPrekrasan ručak.
OdgovoriIzbrišiodličan brzinski ručak
OdgovoriIzbrišiSve zajedno prefino izgleda!
OdgovoriIzbrišiI da ima tako poseban okus ovako mlad.
OdgovoriIzbrišiOdličan obrok, jako mi se sviđa što si upotrijebila sezam za ovo. Bob ćemo uskoro imati u vrtu, baš sakupljam recepte za ideju što bih s njime mogla raditi :)
OdgovoriIzbrišiJako volim bob ali ga kod nas nema, ljuti me ponekada sto gro stvari kod nas niko ne uzgaja a plodne zemlje koliko volis....
OdgovoriIzbrišiOvaj rucak bi pojela u slast, sjajno!
Delights. Greetings from Polish in Wroclaw:) Also I love to cook.
OdgovoriIzbrišiOdličan i brzo pripremljen objed!
OdgovoriIzbrišiJoš jedno odlično jelo "po mojoj mjeri". Super, ovakav ručak će se svakako i kod mene naći. Jako dobro i lijepo izgleda !
OdgovoriIzbrišiHvala ti na posjeti kod mene i na preuzimanju nagrade :)
Draga Nado, imaš nagradicu...
OdgovoriIzbrišihttp://ketymartiniskuhacha.blogspot.com/
Kiss :-*