.............Ovo je jedan od onih apsolutno brzih i jednostavnih recepata, za brzo i ukusno jelo o kojem se i nema šta puno pričati, osim da je ono još jedna potvda da jela ne moraju biti komplicirana da bi bila savršeno ukusna i slasna!
Potrebno :
1 kg pilećih krilaca
3 režnjića češnjaka
1 mala žličica tabasca
sol, papar
2 žlice dvostrukog koncentrata
od rajčice iz tube
1 žlica meda
2 žličice senfa
2 žličice limunovog soka
1 žličica svježeg nasjeckanog timijana
1 žličica svježeg ružmarina
8 žlica ekstra djevičanskog
maslinova ulja
salata po želji (kristalka)
po želji parmezan
Postupak :
1 . Piletinu oplahnite pod hladnom vodom i posušite papirnim ručnikom. Češnjak oljuštite, sitno nasjeckajte, pa ga pomiješajte sa koncentratom rajčice, medom, tabascom, malo soli, 1 žličicom senfa, sokom limuna, maslinovim uljem i svježim začinima.
2 . Pećnicu zagrijte na 200 C. Krilca posložite na lim koji ste prethodno obložili aluminijskom folijom, premažite ih s malo pripremljene marinade, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite otprilike 35-40 minuta. Povremeno ih okrenite i premazujte marinadom. Salatu očistite, operite, ocijedite i natrgajte na manje komade. Salatu začinite salatnim preljevom od pola žličice senfa, malo octa, soli i papra u koju još brzo umiješajte 7-8 žlica ulja. Prelijev dobro pjenjačom izmješajte i prelijte njime salatu. Nakon serviranja po želji je još pospite svježe naribanim parmezanom. Uz salatu poslužite pikantna pečena krilca.
Njamii izgledaju famozno! Obožavam krilca, a tvoja marinada je super,zahvaljujem na receptu i što prije ću ih isprobati.
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav:)
Odlično i mi ih volimo!
OdgovoriIzbrišiNado, ovo mi se jako dopada. Baš tražim recept za ovako medena krilca pošto mi isporuka pilećeg mesa stiže tokom meseca, a sa krilcima ne znam baš šta da radim. Odlično!
OdgovoriIzbrišiOvo izgleda prefino, obozavam krilca!
OdgovoriIzbrišiUf,ovo uzgleda odlično:))moraću da probam jako volim krilca!
OdgovoriIzbrišiOva krilca su baš odlična delicija, jako fino ti je ovo, dopadaju mi se sastojci
OdgovoriIzbrišiDakle ja pozdravljam svakog ko postujuci zivotinju..koristi sve delove njene.Ja sam imajuci svoje kokoske naucila od jedne kineskinje da pravim nesto vrlo ukusno od pilecih nozica,Prvo mi se cinilo cudno(mada sam ih ranije stavljala u supu) iako je postupak malo duzi ali svaki minut posla se isplatio koliko je to ukusno.
OdgovoriIzbrišiVolim ovako reš i fina a kad su i brzo gotova ,odličan ručak je tu.
OdgovoriIzbrišiMmmm, kako ja volim krilca, ali samo ja! Mojim sinovima izgledam kao barbar jer ih jedem rukom, naravno!
OdgovoriIzbrišiI meni ova tvoja izgledaju famozno pogotoo što su pikantna. Možda bih ih ja spremala ispod grila u pečnici to mi je skoro kao na roštilju:)
Oh, Bože dragi, kako su ove slke dobre, vjerne, ma savršene!
Belezim. Bice to jedan odlican rucak :)
OdgovoriIzbrišiAbsolutely delicious looking! I translated this page and have copied the recipe. Thank you so much.
OdgovoriIzbrišitrenutno bih bila u stanju ubiti za ovo!!!!!!!!
OdgovoriIzbrišiti dani u mjesecu i to...
mljac, predivno izgleda!
odlicno !!!:)
OdgovoriIzbrišihahhaha, hvala svima, Rea..
OdgovoriIzbrišiFotke su fantazija!!! :) Kao i krilca!
OdgovoriIzbrišiSta je bolje, krilca ili fotke? Ma, krilca imaju ono sto fotke ne - UKUS! Divan recept.
OdgovoriIzbrišiSavršeno, toliko dobro izgleda da mi je zamirisalo preko ekrana. Ovo moram čim prije isprobati. :)
OdgovoriIzbrišiSlažem se u potpunosti da ne mora biti komplicirano da bi bilo ukusno i fino. A ovo mi je prefino. Volim piletinu i uz ovu marinadu krilca postaju prava delicija. Volim svako meso ili ribu u raznim marinadama i ovaj recept svakako bilježim. Izgleda jako lijepo, izvrsno !
OdgovoriIzbrišiKad sam ugledala ova krilca, baš sam se obradovala, volim ovakve recepte s "crvenim" marinadama. Kao to je jasno samo po sebi, a baš i nije, hvala na iscrpnom receptu. Odlična krilca i fotke.
OdgovoriIzbrišiovo je pravi primjer kako nekada jednostavna jela ispadnu kraljevsko fantastična... super krilca :)
OdgovoriIzbriši