ponedjeljak, 16. svibnja 2011.

Bob i zelena salata sa purećim medaljonima u parmezanu




...................Ovo je jelo koje se brzo sprema, pureći medaljoni panirani su u parmezanu. Poprženi poprimaju predivnu zlaćanu boju i hrskavu koricu i poslužuju se s puno zdravog povrća. Idealno jelo za vruće ljetne dane, kad vam treba nešto maksimalno brzo, zdravo, lagano i lako probavljivo..........




 
Potrebno :

150 g boba
1/2 kg purećih medaljona
2 jaja
150 g oštrog brašna
120 g svježe naribanog parmezana
ulje
250g lisnate salate ( kristalka, radić i sl.)
200 g krumpira
200 g kuhane tjestenine (spirili ili farfalle npr.)
5 žlica bijelog balzamičnog octa
sol, papar






Postupak :

1 . Bob operite i blanširajte 10-tak minuta u kipućoj slanoj vodi, oplahnite ga i procijedite. Pureće medaljone popaprite, lagano ih posolite (ne previše jer je parmezan sam po sebi slan), uvaljajte ih u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u parmezan pa ih pržite na malo ulja, sa svake strane po 4-5 minuta. Popržene izvadite na kuhinjski papir.
2 .Krumpir ogulite, izrežite na kockice, operite i kuhajte 15-tak minuta, kao i tjesteninu oblika po vašoj želji (ne prekuhajte). Salatu očistite, oplahnite i dobro procijedite. Zatim izmješajte krumpir i salatu s bobom i tjesteninom. Ocat razmutite sa 6-8 žlica maslinova ulja, te s malo soli i papra, pa prelijte salatu. Pureće medaljone po želji  prerežite na manje ploške i poslažite po salati.




Broj komentara: 13:

  1. Steta sto je bob bas podcenjeno povrce bas ima divan ukus.Ja ga volim spremiti sa lukom i slaninom.I u ovoj tvojoj kombinacija izgleda ukusno;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sviđa mi se ova kombinacija namirnica, ja bih to nazvala od svega po malo:)
    Odlično i vjerujem jakoo ukusno.
    Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  3. maa fantastično, ovo moram probati, nikad nisam pržila meso u parmezanu i sad si me zaintrigirala skroz sa ovom salatom. Bob obožavam,ali se namrštim kad ga treba ljuštit :D

    OdgovoriIzbriši
  4. I da ima tako poseban okus ovako mlad.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan obrok, jako mi se sviđa što si upotrijebila sezam za ovo. Bob ćemo uskoro imati u vrtu, baš sakupljam recepte za ideju što bih s njime mogla raditi :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako volim bob ali ga kod nas nema, ljuti me ponekada sto gro stvari kod nas niko ne uzgaja a plodne zemlje koliko volis....

    Ovaj rucak bi pojela u slast, sjajno!

    OdgovoriIzbriši
  7. Delights. Greetings from Polish in Wroclaw:) Also I love to cook.

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan i brzo pripremljen objed!

    OdgovoriIzbriši
  9. Još jedno odlično jelo "po mojoj mjeri". Super, ovakav ručak će se svakako i kod mene naći. Jako dobro i lijepo izgleda !

    Hvala ti na posjeti kod mene i na preuzimanju nagrade :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Draga Nado, imaš nagradicu...
    http://ketymartiniskuhacha.blogspot.com/
    Kiss :-*

    OdgovoriIzbriši