petak, 29. travnja 2011.

Vijenac od jaja, brokule i šunke



..............U okviru ovomjesečnih Kuvarijacija, igre za food blogere, ovaj mjesec imali smo više nego odličan i rekla bih preukusan zadatak, a to je ovaj put bio Snježanin  vijenac od jaja, brokule i šunke...Moram priznati da ja gotovo uvijek u startu, samim saznanjem što će se kuhati taj mjesec i koji nam je zadatak, znam dali ću to jelo raditi ili neću...Tako sam i ovaj put znala, jer me se recept jako dojmio, iako mi se činio pomalo kompliciran, ovdje nema niti spomena o nečem što bi bilo komplicirano, naprotiv , moji su ukućani bili više nego oduševljeni, a djeca, koja mi gotovo nikad ne žele niti vidjeti nešto povrtno u tanjuru, bila oduševljena..Tako da mogu reći hvala Snježani na još jednom odličnom receptu koji ću sigurno još puno puta ponoviti.....





Potrebno :

1 žlica maslaca
1 žlica maslinova ulja
1 mala glavica luka
6-8 cvjetova brokule
5 jaja
100 g krem sira ( npr.ABC)
pola dcl mlijeka
1 žličica soli
malo papra
100 g kuhane šunke
5 listića sira Ceddar




Postupak :

1 . Ugrijati neprijanjajuću tavu te staviti maslac i ulje. Dodati sitno nasjeckan luk i sitno nasjeckanu brokulu. pirjati dok brokula ne omekša (10-15 minuta).
2 . Zasebno umutiti jaja, krem sir i mlijeko, te posoliti i popapriti. Mješavinu dodati u tavu s brokulom, malo pojačati vatru i peći lagano mješajući od kraja prema sredini tave. Peći dok jaja ne budu gotova (neka ostanu malo vlažna u sredini).
3 . Umiješati nasjeckanu šunku i Ceddar. Maknuti s vatre.
4 . Od lisnatog tijesta izrezati 16 trokutova, te ih složiti zrakasto na papir za pečenje.Prebaciti žlicom mješavinu jaja i brokule na tijesto, kraće strane trokutova prebaciti prema sredini, te ih podvinuti pod vijenac.
5 . Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 C, te peći 25-30 minuta.



Broj komentara: 12:

  1. Da to je i kod mene slučaj ili mi se sviđa odabrana tema ili ne a u svakom slučaju tvoj vijenac je divan a zaista i jako fin.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovaj recept je stvarno odličan, a i prekrasan u tvojoj izvedbi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Savršeno ti je ispao venac draga Nado - prosto savršeno! :-)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Nada, dijelimo oduševljenje ovim vijencem, i meni i mojima se jako svidio. A tvoj je ispao fantastičan , jako mi se sviđa !

    OdgovoriIzbriši
  5. Suyper slika, odlican vijenac...sada ga stvarno i ja moram napraviti!

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Nado, upravo sada razgledam nase uratke i uzivam u fotkama, mogu ti reci da si vrlo lepo sve napravila i cvetici brokolija su dali bas jednu puninu nadeva, meni se u jednom momentu ucinilo da ce biti malo fila ali na kraju je ipak bilo dovoljno.;))

    OdgovoriIzbriši
  7. Stvarno si ga odlično napreavila,veliki pozz Nadoice!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Fotke kao i uvijek super!!! Stvarno vam se divim, kako uspjevate! (jos uvijek se smijem, ovo u avataru nisam ja, nego Dzevrije, lik iz jedne turske sapunice:))))

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako dobro izgleda! Zbilja ti je ispao divno tako da me ne čudi da su i djeca bila oduševljena. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Odlične fotke, a receptić je divan. Svaka čast i Snježi i tebi:)

    OdgovoriIzbriši