.......... Lagana kakao rolada s višnjama i tučenim slatkim vrhnjem mojim ukućanima je bila odličan desert, paše uvijek, nakon bilo kojeg obroka, a s obzirom da se bliži vrijeme bobičastom i šumskom voću poput jagoda, malina ili borovnica dajte mašti na volju i napunite ovaj ukusan biskvit voćem po vašoj želji.
Pospite kolač šećerom u prahu i uživajte....
Potrebno :
za biskvit
6 jaja
80 g šećera
1 bourbon vanilin šećer
120 g brašna
2 žlice škrobnog brašna (Gustin)
2 žlice kakaa
za nadjev
150 g višanja iz kompota
2, 5 dcl slatkog vrhnja
1 kremfiks
3-4 žlice šećera u prahu
3 žlice višnjevače
Postupak :
1 . Zagrijte pećnicu na 200 C. Odvojite bjelanca od žumanaca pa žumance stucite sa 80 g šećera, bourbon vanilin šećerom i jednom žlicom vruće vode. Preko smjese prosijte brašno pomješano sa škrobnim brašnom i kakaom, pa sve izmješajte izmjenično sa snijegom od bjelanjaka.
2 . Smjesu izlijte na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, stavite u pećnicu i pecite desetak minuta. Pečen biskvit izvadite i preokrenite na kuhinjsku krpu posutu sa šećerom, a zatim papir lagano navlažite vodom i oprezno odlijepite od biskvita. Smotajte biskvit zajedno s krpom u roladu i ostavite ga tako da se ohladi.
3 . Višnje procijedite. Slatko vrhnje stucite u šlag, dodajte kremfix i šećer u prahu. Hladan biskvit odmotajte, pokapajte višnjevačom, premažite tučenim slatkim vrhnjem te gore rasporedite procijeđene višnje. Smotajte ponovno roladu, pa je ostavite najmanje tri sata u hladnjaku.
Pospite kolač šećerom u prahu i uživajte....
Potrebno :
za biskvit
6 jaja
80 g šećera
1 bourbon vanilin šećer
120 g brašna
2 žlice škrobnog brašna (Gustin)
2 žlice kakaa
za nadjev
150 g višanja iz kompota
2, 5 dcl slatkog vrhnja
1 kremfiks
3-4 žlice šećera u prahu
3 žlice višnjevače
Postupak :
1 . Zagrijte pećnicu na 200 C. Odvojite bjelanca od žumanaca pa žumance stucite sa 80 g šećera, bourbon vanilin šećerom i jednom žlicom vruće vode. Preko smjese prosijte brašno pomješano sa škrobnim brašnom i kakaom, pa sve izmješajte izmjenično sa snijegom od bjelanjaka.
2 . Smjesu izlijte na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, stavite u pećnicu i pecite desetak minuta. Pečen biskvit izvadite i preokrenite na kuhinjsku krpu posutu sa šećerom, a zatim papir lagano navlažite vodom i oprezno odlijepite od biskvita. Smotajte biskvit zajedno s krpom u roladu i ostavite ga tako da se ohladi.
3 . Višnje procijedite. Slatko vrhnje stucite u šlag, dodajte kremfix i šećer u prahu. Hladan biskvit odmotajte, pokapajte višnjevačom, premažite tučenim slatkim vrhnjem te gore rasporedite procijeđene višnje. Smotajte ponovno roladu, pa je ostavite najmanje tri sata u hladnjaku.
Predivan i nežan rolat!
OdgovoriIzbrišiPrekrasno!
OdgovoriIzbrišiObožavam sve s višnjama, pogotovo kad su kombinirane s čokoladnim biskvitom, njam <3 Super izgleda ovo.
OdgovoriIzbrišiJako fin recept i dobra kombinacija! Divno...
OdgovoriIzbrišiLAgano, i jako, jako fino. Nado baš sam mislila na tebe kad sam rolat slikala. Kako bi to Nada izvela. Volim da slikam slana jela, a sa slatkim mi je noćna mora. Tvoje slike su uvek perfektne da se sve uvek lepo vidi.
OdgovoriIzbrišiMmmmmm, super rolat!
OdgovoriIzbrišiTako neodoljivo kremasto...divno.
OdgovoriIzbrišiOdlično mi izgleda i iskreno, sa višnjama je izvrsna kombinacija! Sjajne fotografije!
OdgovoriIzbrišiPrekrasna rolada, divno si ju iskombinirala
OdgovoriIzbrišiOdlična kombinacija višanja i kakako biskvita. Rolat mi se jako sviđa , divno izgleda i sigurna sam u odličan okus. Dobra je ideja za kombiniranje sa bobičastim voćem koje nam stiže, bilježim ga za isprobavanje.
OdgovoriIzbrišiSavršena kombinacija, izgled, fotke...!
OdgovoriIzbrišiDivno!
Prelepo, Nado!
OdgovoriIzbrišipredivan kolač
OdgovoriIzbrišiPrelepo izgleda :)
OdgovoriIzbrišiFantastičan rolat.....
OdgovoriIzbrišiFotke su tako nezne i prozracne... rolada mi se jako svidja, a ovi maleni listici daju poseban "touch"!;)))
OdgovoriIzbrišiSve pohvale!
OdgovoriIzbrišiDivno Nado!!Tako jednostavno,a prefinjeno:))
OdgovoriIzbrišiOdlično!
OdgovoriIzbrišiobožavam ovakve jednostavne raoladice, višnje su mi omiljeno boće i u ovoj kombinaciji sam sigurna da su predobre
OdgovoriIzbrišiPredivna je, a kombinacija višnji i kakaoa mi je jedna od omiljenih. Ovo je desert koji bi mogla jesti svaki dan. :)
OdgovoriIzbrišiSuper je, meni su višnje zakon.Mogla bih ovaj rolat napraviti za Uskrs!
OdgovoriIzbriši