..........Što bi Uskrs bio bez pince, pletenice ili pogače, što bi bio doručak na Uskrs bez jaja i šarenih pisanica, šunke ili hrena, rotkvice i mladog luka !??.....Evo jednog prigodnog doručka ili interesantnog šarenog i zanimljivog priloga, naravno s jajima , rajčicama i gorgonzola sirom....
Potrebno :
8 jaja
1 velika glavica luka srebrenca
2 žlice maslaca
1 limenka sjeckanih pelata
2 češnja češnjaka
sol, papar, mljevena paprika
malo origana, suhog ili svježeg
200 g gorgonzole
malo muškatnog oraščića
3 žlice milerama
Postupak :
1 . Jaja tvrdo skuhajte. Luk sitno sasjeckajte pa ga propirjajte na dvije žlice maslaca, umiješajte rajčice zajedno sa sokom (iz limenke), pa ih vilicom dodatno usitnite. Oljuštite češnjeve češnjaka, pa ih protisnite u umak. Pustite da uzavre, smanjite vatru i ostavite da tako lagano vrijucka oko 10 minuta. Umak začinite solju, paprom i žličicom nasjeckanog svježeg ili suhog origana.
2 . Pećnicu zagrijte 200 C. jaja oljuštite pa ih prerežite po dužini i raspolovite, izvadite žumanca te ih izmješajte s razmrvljenom gorgonzolom i mileramom. Smjesu začinite muškatnim oraščićem i paprom, pa žličicom napunite bjelanca. U plitku vatrostalnu posudu izlijte umak od rajčica, na vrh poslažite punjena jaja, pa sve zajedno zapecite u zagrijanoj pećnici 15- tak minuta. Poslužite toplo.
woow, savršeno, jako jako mi se sviđa i morat ću isprobati! :)
OdgovoriIzbrišiIako sam dobila uputu da za Uskrs ne bih smjela raditi ništa uskršnje, čisto zbog tradicije sigurno ću imati i šunku i jaja i hren i rotkvice, ali ovako nešto posebno ne. Meni se jako sviđa, ali moja djeca nisu ni inače ljubitelji jaja, tako da ih ni gorgonzola ne bi privukla. Na žalost.
OdgovoriIzbrišiNada ovaj recept mi se jako sviđa, moram ga probati!
OdgovoriIzbrišiŠaljem ti lijep pozdrav i želim ugodan vikend.
Koje zanimljivo jelo! Nikad ovako nešto nisam jela, a zvuči mi kao odlična ideja posebno sad kad će mnogi imati viška kuhanih jaja. Prekrasno Nado, kao i uvijek. :)
OdgovoriIzbrišiOdlična ideja s jajima, veselim se ovom jelu, sigurno ću napravit.
OdgovoriIzbrišiovo je jako dobro i baš mi se sviđa ! ne samo za doručak, uz salatu i neki fini kruh eto i ručka i večere. Svakako bilježim recept, super je !
OdgovoriIzbrišiodlično je ovo i iako je prigodno za Uskrs vjerujem da ću ovo isprobati i u nekim drugim prilikama zbog ove gorgonzole :)
OdgovoriIzbrišiDIVNO!! Sjajna ideja Nado! Sve pohvale!
OdgovoriIzbrišiFenomenalno!
OdgovoriIzbrišiTamara mi ukrala riječ iz usta :) A ja danas spremam restani krumpir prema tvom receptu od prije dvije godine :)
OdgovoriIzbrišiEm što je ovaj recept idealan za reciklažu milion jaja koje ćemo dobiti za Uskrs, em je toliko prefinjen sam po sebi da se može praviti i van Uskrsa!
OdgovoriIzbrišips imamo istu činiju :)
Divno!!!
OdgovoriIzbrišiBas vrlo praktično i genijalno,uvek za uskrs imas extra predloge.Svidja mi se kombinacija i sa paradajzom.
OdgovoriIzbrišiViše nego dobar recept!!!!
OdgovoriIzbriši