petak, 22. svibnja 2009.

Gratinirani tortellini



Potrebno:

300g gotovih tortellina (sir,pršut ili gljive)
maslinovo ulje
sol
1 češanj češnjaka
50g maslaca
200g mozzarela sira,narezanog na kockice
200ml rajčice pasirane sa par listova bosiljka(može i pelati)
100g ementhallera ili gaude
malo parmezana

Priprema:

1. Tortelline prokuhati 10-15 minuta u posoljenoj,zakuhaloj vodi,začinjenoj sa malo maslinova ulja i na polovice prerezanim češnjakom.
2. Tako prokuhane tortelline procijediti i premjestiti u maslacem namazanu vatrostalnu posudu.
3. Mozzarela sir nasjeckati na kockice i rasporediti po tortellinima.U multipraktiku izpasirati pelate rajčica sa par listova svježeg bosiljka te dobivenim umakom preliti tortelline s mozzarelom.
4. Sve posuti svježe naribanim ementhallerom (ili gaudom),te s malo parmezana.Preostali maslac natgati žličicom na manje komadiće i rasporediti po naribanom siru.
5. Zapeći (gratinirati) na 220 C,15-tak minuta,pričekati da se malo ohladi i da se upiju svi sokovi još 10 minuta i servirati.
.....sočno i pikantno,brzo se priprema..s finom hrskavom koricom od otopljenog
i zapečenog sira.Recept je iz emisije "Dobro jutro Hrvatska"...odmah mi se učinio odličnim (padam na pikanterije) i jednostavan,posebno za ljude s pomanjkanjem vremena,kao što sam to opet ja...

Broj komentara: 5:

  1. Fotke su sjajne izgleda vrlo vrlo ukusno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hi! I have two awards for you on my blog!

    OdgovoriIzbriši
  3. divnooo ti je ovo.....čim čujem riječ gratinirano odmah znam da bi mi se svidjelo, još kad su tortelini u pitanju...:) odličan ti je blog! :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj, koliko sam ja toga propustila :)))
    ja bih se ugusila u ovome :))

    OdgovoriIzbriši