Potrebno:
1 paket lisnatog tijesta (najbolje Ledo)
10 jaja,razdvojenih
70 dag mljevenog šećera
20 dag mekog brašna
1 žlica Gustina
3 l mlijeka
1 Vanilin šećer
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 170 C.
2. Polovicu paketa lisnatog tijesta razvaljajte u veličini lima od pećnice.Lim okrenite i namažite maslacem te koru (tijesto) pecite na preokrenutom limu.Prije pečenja tijesto izbockajte vilicom.Postupak ponovite i sa drugim dijelom lisnatog tijesta.
3. Od ukupne količine mlijeka odlijte 3dcl,ostatak stavite da zakipi.Žumanjke izmješajte sa šećerom i brašnom,dodajte onih odlivenih 3 dcl mlijeka i izmješajte te smjesu ulijte u već zakipjelo mlijeko i mješajte pjenjačom da vam se ne stvore grudice.Kuhajte dok se smjesa ne zgusne,oko 10-tak minuta,pazite da vam pri dnu ne zagori.
4. U međuvremenu istucite čvrst snijeg od 10 bijelanjaka,dodajte Vanilin šećer i lagano umiješajte u vruću kremu da se snijeg ravnomjerno umiješa,bez grudica.
5. Na dno protvana stavite jednu pečenu koru.Na koru izlijte gotovu kremu.Poklopite drugom pečenom korom ili već izrezanim kockama lisnatog tijesta.Pospite šećerom u prahu i dobro ohladite,najbolje preko noći.
Obožavam krempite, a ove tvoje su prekrasne!
OdgovoriIzbrišiSavrsena ti je krem pita :)
OdgovoriIzbrišiGorgeous.
OdgovoriIzbriši