četvrtak, 23. travnja 2009.

Buhtle




Vrijeme pripreme 2 h


450g brašna
1kocka svj.kvasca
2dcl toplog mlijeka
4 žutanjka
100g maslaca ili margarina
2žlice šećera

sol

mljeveni (štaub) šećer
za nadjev:
po želji orasi,marmelada,svj.sir…

Priprema

  1. Od tolog mlijeka,malo šećera i kvasca napravimo pjenicu.Pričekamo 10-tak min.da se pjenica digne.Kad se pjenica digne izmješamo sa ostalim sastojcima,stavimo prvo brašno,pa u sredinu izlijemo dignutu pjenicu,malo soli,žutanjke,maslac,šećer.Sve dobro istučemo kuhačom i ostavimo na toplom da se digne.
  2. Dignuto tjesto ponovno premjesimo te na pobrašnjenoj dasci razvaljamo na debljinu jedan cm.Režemo kvadrate vel.5×5cm.U svaki kvadratić stavljamo malo nadjeva po želji.Vrhove kvadrata preklopimo prema sredini i zatvorimo nadjev.Takve slažemo u maslacem namašten kalup sa spojevima okrenutim prema dnu
  3. Buhtle lagano premažemo uljem i pustimo još otprilike pola sata (pokrivene krpom)da se dižu.
  4. Stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 200 C,pola sata.
  5. Poslužimo posute mljevenim šećerom.

1 komentar: