Buhtle
450g | brašna |
1kocka | svj.kvasca |
2dcl | toplog mlijeka |
4 | žutanjka |
100g | maslaca ili margarina |
2žlice | šećera |
| sol |
| mljeveni (štaub) šećer |
za nadjev: |
po želji | orasi,marmelada,svj.sir… |
Priprema
- Od tolog mlijeka,malo šećera i kvasca napravimo pjenicu.Pričekamo 10-tak min.da se pjenica digne.Kad se pjenica digne izmješamo sa ostalim sastojcima,stavimo prvo brašno,pa u sredinu izlijemo dignutu pjenicu,malo soli,žutanjke,maslac,šećer.Sve dobro istučemo kuhačom i ostavimo na toplom da se digne.
- Dignuto tjesto ponovno premjesimo te na pobrašnjenoj dasci razvaljamo na debljinu jedan cm.Režemo kvadrate vel.5×5cm.U svaki kvadratić stavljamo malo nadjeva po želji.Vrhove kvadrata preklopimo prema sredini i zatvorimo nadjev.Takve slažemo u maslacem namašten kalup sa spojevima okrenutim prema dnu
- Buhtle lagano premažemo uljem i pustimo još otprilike pola sata (pokrivene krpom)da se dižu.
- Stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 200 C,pola sata.
- Poslužimo posute mljevenim šećerom.
super su...
OdgovoriIzbriši