Mesni nadjev (Bolonjez) | |
---|---|
ulje | |
2 | kapule luka |
sitno sjeckani peršin | |
1 | lovorov list |
1 | mrkva |
2 žlice | konc.rajčice |
1dcl | mesni temeljac ili vruća voda |
1 žlica | vegeta |
1/2kg | mljevenog mesa (goveđeg) |
papar | |
Za bešamel | |
100g | maslaca ili margarina |
1l | mlijeka |
3žlice | brašna |
malo soli | |
300g | Ementalera ili Gaude |
gotovo tijesto za lazanje koje se ne kuha |
Priprema
- Skuhajte bolonjez tako što ćete na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk,sitno ribanu mrkvu,lovorov list,kosani peršin te na to staviti mljeveno meso.Pecite tako 5-10 min. te dodajte vegetu,konc.rajčicu.Podlijte temeljcem ili 1 dcl obične vruće vode.Pirjajte tako 20-tak minuta.Maknite s vatre.
- Za bešamel na maslacu popržite brašno,podlijte s malo mlijeka te mješajte pjenjačom da vam se ne stvore grudice.Mlijeko dolijevajte i pustite da zavri i da se napravi lijep gusti umak.Posolite.Maknite s vatre.
- Protvan prvo podmažite uljem te prelijte bešamelom tako da prekrije dno.Na to stavljajte red lazanja,pa red mesnog nadjeva,pa naribajte sir ,pa prelijte ponovo bešamel.Ponovite postupak 3-4 puta.Završite prelijevanjem bešamela i debljim slojem sira.Prekrijte alumin.folijom i pecite15-tak min.,nakon čega foliju maknite,pustite da se zapeče na 200 C.Servirajte nakon 15-tak min.
Nema komentara:
Objavi komentar