| Mesni nadjev (Bolonjez) | |
|---|---|
| ulje | |
| 2 | kapule luka |
| sitno sjeckani peršin | |
| 1 | lovorov list |
| 1 | mrkva |
| 2 žlice | konc.rajčice |
| 1dcl | mesni temeljac ili vruća voda |
| 1 žlica | vegeta |
| 1/2kg | mljevenog mesa (goveđeg) |
| papar | |
| Za bešamel | |
| 100g | maslaca ili margarina |
| 1l | mlijeka |
| 3žlice | brašna |
| malo soli | |
| 300g | Ementalera ili Gaude |
| gotovo tijesto za lazanje koje se ne kuha | |
Priprema
- Skuhajte bolonjez tako što ćete na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk,sitno ribanu mrkvu,lovorov list,kosani peršin te na to staviti mljeveno meso.Pecite tako 5-10 min. te dodajte vegetu,konc.rajčicu.Podlijte temeljcem ili 1 dcl obične vruće vode.Pirjajte tako 20-tak minuta.Maknite s vatre.
- Za bešamel na maslacu popržite brašno,podlijte s malo mlijeka te mješajte pjenjačom da vam se ne stvore grudice.Mlijeko dolijevajte i pustite da zavri i da se napravi lijep gusti umak.Posolite.Maknite s vatre.
- Protvan prvo podmažite uljem te prelijte bešamelom tako da prekrije dno.Na to stavljajte red lazanja,pa red mesnog nadjeva,pa naribajte sir ,pa prelijte ponovo bešamel.Ponovite postupak 3-4 puta.Završite prelijevanjem bešamela i debljim slojem sira.Prekrijte alumin.folijom i pecite15-tak min.,nakon čega foliju maknite,pustite da se zapeče na 200 C.Servirajte nakon 15-tak min.
Nema komentara:
Objavi komentar