četvrtak, 23. travnja 2009.

Lazanje



Mesni nadjev (Bolonjez)

ulje
2kapule luka

sitno sjeckani peršin
1lovorov list
1mrkva
2 žlicekonc.rajčice
1dclmesni temeljac ili vruća voda
1 žlicavegeta
1/2kgmljevenog mesa (goveđeg)

papar
Za bešamel
100gmaslaca ili margarina
1lmlijeka
3žlicebrašna

malo soli
300gEmentalera ili Gaude

gotovo tijesto za lazanje koje se ne kuha

Priprema

  1. Skuhajte bolonjez tako što ćete na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk,sitno ribanu mrkvu,lovorov list,kosani peršin te na to staviti mljeveno meso.Pecite tako 5-10 min. te dodajte vegetu,konc.rajčicu.Podlijte temeljcem ili 1 dcl obične vruće vode.Pirjajte tako 20-tak minuta.Maknite s vatre.
  2. Za bešamel na maslacu popržite brašno,podlijte s malo mlijeka te mješajte pjenjačom da vam se ne stvore grudice.Mlijeko dolijevajte i pustite da zavri i da se napravi lijep gusti umak.Posolite.Maknite s vatre.
  3. Protvan prvo podmažite uljem te prelijte bešamelom tako da prekrije dno.Na to stavljajte red lazanja,pa red mesnog nadjeva,pa naribajte sir ,pa prelijte ponovo bešamel.Ponovite postupak 3-4 puta.Završite prelijevanjem bešamela i debljim slojem sira.Prekrijte alumin.folijom i pecite15-tak min.,nakon čega foliju maknite,pustite da se zapeče na 200 C.Servirajte nakon 15-tak min.

Nema komentara:

Objavi komentar