nedjelja, 29. srpnja 2012.

Crumble od šumskog voća

.............Ukusan voćni desert prepun različitih voćnih aroma. Meni je ovakav, sa šumskim voćem najdraži, iako ga možete napraviti i sa raznim dugim voćem, o čemu naravno ovisi i njegov okus. Odličan je naprimjer s jabukama ili šljivama. Voće prokuhajte s malo vode, vina , cimeta, anisa i vanilije da još ostane lagano tvrdo, zatim ga dobro procijedite i premjestite u lim za pečenje. Jako sočno voće pospite mljevenim orasima, bademima ili lješnjacima.









Potrebno :

600 g miješanog šumskog voća
(npr. malina, kupina i jagoda)
4 žlice likera od malina ili jagoda
naribana limunova korica
1 vanilin šećer
50 g brašna
po 2 žlice sjeckanih badema i kikirikija
50 g maslaca
50 g smeđeg šećera
malo soli
malo mljevenog cimeta
tučeno slatko vrhnje










Postupak :
1 . Zagrijte pećnicu na 180 C.  Jagodama maknite peteljke, one veće prerežite po pola i zajedno sa kupinama i malinama operite pod mlazom hladne vode. Dobro ocijedite i pomiješajte sa likerom, vanilin šećerom i limunovom koricom, a zatim premjestite voće u jedan veći ili dva manja vatrostalna kalupa.
2 . Hladnim rukama brzo umijesite brašno s bademima, kikirikijem, smeđim šećerom , malo soli,  cimetom i maslacem netom izvađenim iz hladnjaka. Sve sastojke dobro izmješajte da se spoje i stvore mrvičastu masu, pa njome pospite voće. Stavite crumble u zagrijanu pećnicu i pecite 30-tak minuta dok lijepo ne porumeni. Izvadite iz pećnice i kratko pustite da se ohladi. Za to vrijeme stucite slatko vrhnje, ali ne prečvrsto. Poslužite uz malo prohlađen crumble.



Broj komentara: 8:

  1. bas je lepo. sumsko voce mi je najlepse. Kao i uvek kod tebe sve savrseno, nego gde si ti mackice? skroz si nas zaboravila...

    OdgovoriIzbriši
  2. Još uvijek imaš jagode, baš ti zavidim. Izgleda jako fino, u kombinaciji s toliko voća je odlično.

    OdgovoriIzbriši
  3. slažem se za crumble, tako jednostavan a tako dobar! meni je najukusniji upravo ovakav sa šumskim voćem

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam crumble. Pogotovo kad ga onako vrućeg poslužim uz sladoled

    OdgovoriIzbriši
  5. Cesto ga pripremam, ali mi je ovaj dodatak likera zagolicao mastu, tako da cu uskoro da isprobam i ovu kombinaciju. Slike su predivne:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Predobro ! Volim ga u svim mogućim kombinacijama, a ova sa šumskim voćem mi posebno dobro izgleda ! Odlično si ga napravila i jako lijepo prezentirala !

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako je ovo dobro... Obozavam taj spoj kiselkastog voca, prhkog testa i ledenog sladoleda...

    OdgovoriIzbriši