...........Visoko cijenjena, veličanstvena školjka St. Jacques, poznata i kao Jakobova kapica, izuzetno profinjen gastronomski užitak i idealan uvod u fin obrok.
...........Odlične u vrućim ljetnim večerima, ovaj put umotane u finom drniškom pršutu u kombinaciji sa rajčicama i u umaku od aromatiziranog maslaca. Ove elegantne i visoko vrijedne školjke jamče eleganciju koja će zasigurno ostati zapamćena.
...........Izvor recepta.
Potrebno :
24 cherry rajčice
24 očišćene školjke St. Jacques
12 kriški pršuta, svaki dijagonalno prerezan
na 2 kriške
3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
3 žlice maslaca
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 neprskani limun, korica i sok
malo sitno nasjeckanog svježeg peršina
Postupak :
1 . Zagrijte pećnicu na 180 C. Oprane mini rajčice rasporedite na lim za pečenje i pecite 20 - tak minuta, izvadite ih iz pećnice i stavite na stranu.
2 . Očišćeno meso kapica omotajte kriškama pršuta, pričvrstite čačkalicom. Na tavi, na jačoj vatri zagrijte ekstra djevičansko malinovo ulje i polukružno po rubovima popržite omotane kapice do zlatno- žute boje. Maknite ih s vatre, izvadite iz tave i držite na toplom.
3 . Na tavu dodajte maslac i češnjak, popržite dvije minute, pa dodajte limunovu koricu i sok. Na kraju dodajte svježe nasjeckan peršin. Jakobove kapice poslužite sa rajčicama i pripremljenim umakom od maslaca i češnjaka.
Kod tebe uvek nešto fino i prefino...:)
OdgovoriIzbrišiUna stupenda ricetta ♥ complimenti ciao
OdgovoriIzbrišiČista egzotuka za mene!
OdgovoriIzbrišiKoje li ljepote, finoće, okusa! obožavam takve stvari, ali skoro sam sigurna da ovako nešto neću moći raditi ni u ljeti - ovdje ne mogu kupiti ove školjke, a tamo gdje bi ih mogla, bilo po cijeni dvodnevnog boravka u boljem hotelu.
OdgovoriIzbrišiHvala maslinka, Stefania, Vera...
OdgovoriIzbrišiΚάθαρσις- zašto ne!?..pa ti živiš u Hrvatskoj jel tako!? ili se varam?..možeš kupiti Kapice u bilo kojem bolje opskrbljenom trgovačkom centru, bez problema, cijena im je doduše "dobra", ali zašto se ne počastiti ovako nečim ponekad!?
I za mene, čista egzotika. Nisam nikada probala. A ne bih se bunila da mi netko ponudi :)
OdgovoriIzbrišiDivan recept i fotografije!
OdgovoriIzbrišiPrekrasno i prefino, ovo s pršutovom košuljicom odlična ideja, a posebno vrhunski aranžirano.
OdgovoriIzbrišiEgzotika i za mene...a tako mame!
OdgovoriIzbrišiJako mi se svidja kako si ih servirala.
Obožavam ih kao i sve plodove mora. Slažem se s tobom da si ponekad treba priuštiti i ovakve delicije. Pa ne jedemo ovo svaki dan. :)
OdgovoriIzbrišiJako mi se sviđa recept, a tvoja prezentacija je savršena. :)
Nisam ih videla kod nas, a doduše nisam ni gledala možda dobro. Čula sam za njih prvi put na Mirjaninom blogu i mogu samo zamisliti kako su fine. Ponekad čovek treba sebe da časti ovakvim stvarima. Posudice školjkice su med medene!
OdgovoriIzbrišiSavršeno!
OdgovoriIzbrišiOdličan recept i blog, oduševljena sam i sa zadovoljstvom ću biti tvoj novi follower!
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav.
Iako ne volim pršut...da, znam...svi se onesvijeste na to,
OdgovoriIzbrišiove slike su tako primamljive i zvuči jako ukusno i slasno,
stoga, dajem najbolju ocjenu!!!!!!!!!!!!!!
:)))
Hvala svima!
OdgovoriIzbrišiZondra Art - hvala Vam i dobro došla!
Lijep pozdrav i ugodan vikend Vam želim!
Rea draga - :)))...hvala!
Zvuči i izgleda savršeno!!
OdgovoriIzbrišiovako zamotane u pršut stvarno su vrhunac elegancije
OdgovoriIzbrišiSvrati po nagradu :)))
OdgovoriIzbrišikrasna delicija .. za sve prilike :)
OdgovoriIzbrišiOvo je prekrasno!! Obožavam kapice, a tako ih rijetko imam priliku jesti....:/
OdgovoriIzbriši