.................Nakon kraće pauze i godišnjeg odmora, vraćam se u starom tonu, radnom mjestu, starim navikama, kuhinji i na kraju i svom blogu :)...i to sa sada posebno aktualnim zrelim, velikim, crvenim rajčicama, punim soka i na kraju prijekopotrebnim kalijem kojim su one posebno bogate.
.................U potazi za nekim novim jelom i novim receptom ideja je došla sasvim slučajno. Umjesto pripremljenih paprika, koje su posebno ljeti često na mom kuhinjskom stolu, pomislila sam zašto to ne promjeniti i na isti način jednostavno ne napuniti rajčice. Savršeno fino, uostalom uvjerite se sami...
Potrebno :
8 velikih rajčica
3-4 žlice maslinova ulja
2 glavice luka
2-3 režnja češnjaka
1 grančica peršina
2 grančice timijana
300 g mljevenog mesa
2 žlice koncentrirane rajčice iz tube
sol, papar
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
125 g mozzarella sira
maslac za podmazivanje
Postupak :
1 . U većoj tavi, na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i popržite ga često mješajući. Dodajte koncentrat rajčice, začinsko bilje, sol i papar. Pirjajte 20-tak minuta.
2 . Dok se meso pirja operite rajčice, odrežite im poklopčiće i stavite ih na stranu. Spravicom za dubljenje izdubite im meso skupljajući ga pritom zajedno sa sokom u zdjelicu. Unutrašnjost rajčica lagano posolite, a mozzarellu procijedite i narežite na manje kockice.
3 . Pećnicu zagrijte na 190 C, a veću vatrostalnu posudu namastite maslacem. Propirjano meso izmješajte sa mozzarela sirom, jajem i krušnim mrvicama, pa sve dobro izmješajte. Napunite rajčice pripremljenom mesnom smjesom i poklopite sa strane ostavljenim poklopčićima te poslažite u namašćenu vatrostalnu posudu. Prostor između rajčica napunite izdubljenim mesom i sokom rajčica.
4 . Pecite ih u zagrijanoj pećnici 30-tak minuta. Kao prilog uz ovo jelo najbolje odgovara riža.
Malo ne volim ovu kozicu paradajiza ali je dobrodosla promjena! Fotke super kao i uvijek:)!
OdgovoriIzbrišiNadam se da si se lepo odmorila.Fino si nas odma pocastila sa ovim lepim jelom:)
OdgovoriIzbrišiE, dobro nam došla nazad:) Nadam se da si se opustila i odmorila... Receptić mi se jako dopada, preslatko izgledaju onako poređani u posudi:)
OdgovoriIzbrišiPozdrav
Fino si nas počastila po povratku s godišnjeg!
OdgovoriIzbrišiOvo obecava... fine fotke!
OdgovoriIzbrišiDivno izgleda, verujem da je jako ukusno.
OdgovoriIzbrišiČarobne fotografije, a tek reeeceeept :)
OdgovoriIzbrišiobožavam punjene pomidore iako ih nikada nisam mesom punila! mogla bi probati
OdgovoriIzbrišiBaš mi je drago da si opet tu!
OdgovoriIzbrišiDivan letnji recept :)
Lepe fotkice....
Svašta sam punila, ali baš sam neki dan razmišljala kako rajčice još nisam. Ovo je definitivno za probati, krasno izgledaju, a ja obožavam ove domaće sezonske rajčice, davim se u njima svakodnevno :)
OdgovoriIzbrišiJa ih još nisam punila a moja mama ih radi u raznim varijantama čak i vegge. Lepe su prelivene bešamelom u koji se doda malo mozzarele. Prelepe fotke Nado!
OdgovoriIzbrišiSjajna ideja! Vidjala sam recepte za punjene paradajze, ali ne na ovaj nacin... Ovo je bas super! :)
OdgovoriIzbrišiZaista odlična ideja. Mnogi ne vole u punjenim paprikama upravo papriku :)
OdgovoriIzbrišiSavrseno!Svidja mi se i kada se napuni sa tunom!Pozz dice!
OdgovoriIzbriši