........Jadranske lignje najradije pripremam. One su toliko fine da je to naprosto teško riječima opisati, punjene su repovima škampi, kracima lignje, suhom vratinom i crvenim radićem, evo recepta...
Potrebno :
1 kg jadranskih očišćenih liganja
2-3 kivija ili mango ili sl tropsko voće, papaja..
100 g repova škampi
100 g suhe vratine
200 g crvenog radića
2 žlice sjeckanog svježeg peršina
sol, papar
3 češnja češnjaka
ulje za prženje
Postupak :
1. Kivi ili neko drugo slično tropsko voće smiksati, pa u voćnu kašu namočiti očišćene i oprane lignje, ostaviti ih tako 30- tak minuta kako nebi bile žilave, tj. da bi bile meke.
2 . Za to vrijeme pripremiti nadjev, repove škampi, krakove i suhu vratinu sitno nasjeckajte. Dodajte na tanko nasjeckan radić, peršin, sitno protisnut češnjak, malo posolite (ne previše jer je vratina sama po sebi slana) i popaprite. Sve dobro izmješajte.
3 . Nadjevom napunite lignje, zatvorite ih čačkalicama. Takve još uvaljajte u oštro ili po želji kukuruzno brašno.
4 . Pecite ih 5- 7 minuta u fritezi ili 20- tak minuta u tavi, ispod poklopca.
Krasno su pečene, a nadjev je neobičan i primamljiv.
OdgovoriIzbrišiPrelepo jelo :))
OdgovoriIzbrišiVolim punjene lignje i ovaj recept je odličan jer je malo drukčiji od onih uobičajenih s kuhanom rižom. Moram probati!
OdgovoriIzbrišiPrelepo izgleda a nadev mi se posebno dopada!
OdgovoriIzbrišiNeki dan sam negdje ili čitala ili vidjela za ovo držanje lignji u kaši od kivija. Zaboravila sam na to i baš neka si me podjetila.
OdgovoriIzbrišiSlažem se da su jadranske najbolje.
Ove su tvoje prekrasne!
To jednostavno mora biti odlično! A još kad su jadranske! Izgledaju prekrasno zapečene!
OdgovoriIzbrišijadranske lignje.....joj nisam ih jela 100 godina. prekrasan recept
OdgovoriIzbrišiLignje obožava u svakom obliku. Sviđa mi se ovaj nadjev i sigurna sam da je jako ukusno. :)
OdgovoriIzbrišinešto drugačiji nadjev od onog koji sam navikla, odlično
OdgovoriIzbrišiOdlicno! Obozavam da punim lignje! Hvala za super recept
OdgovoriIzbriši