srijeda, 4. studenoga 2009.

Njoki od bundeve sa bosiljkom i parmezanom





....................Sezona bundeve je još uvijek u tijeku i ja sam je odlučila iskoristiti , ovaj put u obliku njoka ili kako ih još zovu valjušci ili u nekim dijelovima Hrvatske bimbeki..Vrlo su ukusni i izdašni ,a bundeva im daje posebnu aromu.Prelijte ih s malo maslinova ulja , pospite još sjeckanim bosiljkom i parmezanom. Jedite polako , da možete uživati u svakom zalogaju...




Potrebno :

1 kg pečene i ohlađene bundeve
500 g brašna
2 cijela jaja
svježi bosilljak
maslinovo ulje
sol , papar
Parmezan ili Ribanac




Postupak :

1 . Pećnicu zagrijte na 200 C. Bundevu narežite na kriške i pecite oko sat vremena.
Ohladite ih ,pa maknite stvorenu koricu i odvojite narančasto meso, te napravite pire.
2 . Dodajte jaja , posolite ,dodajte par sitno nasjeckanih listića svježeg bosiljka i brašno.Sve dobro izmješajte , po potrebi dodavajte brašno pa zamijesite izdašno , meko tijesto.
3 . Napravite njoke . U međuvremenu zakuhajte vodu ,posolite ju i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu.Izvadite ih šupljikavom žlicom.
4 . Vruće njoke prelijte zagrijanim maslinovim uljem ili ih na njemu prepecite.Dodajte još listića svježeg bosiljka i pospite svježe naribanim parmezanom. Dobar tek!


Broj komentara: 9:

  1. Zvuče i izgledaju jako ukusno. Ovo je nešto što bi mi se sigurno svidjelo! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nada,
    superlative - delicious & beautiful!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo moram praviti... slike su ti super...

    OdgovoriIzbriši
  4. I meni se ovo pravi. Super izgedaju.

    OdgovoriIzbriši
  5. Fotke kao i uvek odlične,super su mi te varijante sa bundevom,i slatko i slano!

    OdgovoriIzbriši