srijeda, 13. svibnja 2009.

Punjena paprika



.............. ovo jelo pamtim još i iz djetinjstva,mama ga je često spremala, pa ga i sama često kuham.Nekad sam znala napuniti paprike smjesom od mljevenog mesa , duboko zamrznuti, pospremiti za dane kad se svježa paprika ne može kupiti,a i tako složeno bude brzo spremljeno..Kao prilog ovom jelu poslužite pire od krumpira..

Potrebno:

1 kg miješanog mljevenog mesa
3-4 žlice riže
1 žlica Vegete
1 žličica mljevene slatke paprike
3 češnja češnjaka
svježe mljeveni papar

još je potrebno:

8 srednjih paprika (babura ili drugih sličnih)
2 veće glavice luka
2 žlice brašna
1 žličica mljevene slatke paprike
1 žlica vegete
1 žlica koncentriranog pirea od rajčice
1 veća svježa rajčica
ulje

Priprema:

1. Paprike oprati,očistiti sredinu,izvaditi,još isprati.
2. Meso pomiješati sa rižom,mljevenom paprikom,Vegetom,sitno sjeckanim češnjakom i paprom.Sve dobro izmješati i puniti očišćene i pripremljene paprike,ne previše natiskivati jer bude tvrdo,a i riža će se nakuhati.
3. U većem loncu na ulju popržiti sitno sjeckani luk,dodati brašno i mljevenu papriku,pa zaliti do pola lonca vrućom vodom.Pustiti da smjesa zakuha i dodavati jednu po jednu punjenu papriku.
4. Kad je paprika zakuhala dodati opranu i na četvrtine narezanu svježu rajčicu i jednu žlicu pirea od rajčice.Dodati jednu žlicu Vegete.Lagano izmješati.
5. Paprike kuhati 1 i 1/2 sat na laganoj vatri,po potrebi dodavati vruću vodu.Poslužiti najbolje uz pire od krumpira ili po želji..


2 komentara: