petak, 10. prosinca 2010.

Zrna kave



............Ovaj čokoladni bombon od kave iz Lanine Slatke selekcije me posebno oduševio. I izgledom i okusom, ja sam ovim mini desertićem oduševljena i toplo preporučam svakome i za brzo dolazeće blagdane..Iako već duže vremena  gledam u tu savršenu Laninu selekciju, a trenutno u sklopu igre za food blogere  FBI rukavice  istražujemo njenu doista kreativnu kuhinju , odlučila sam, sad ili nikada - zrna kave.....





Potrebno :

250 g šećera
0,75 dcl vode
125 g margarina
100 g mljevenih oraha
100 g mljevenog keksa
90 g čokolade
1-2 žličice mljevene kave
150 g čokolade za glazuru



Postupak :

1 . Šećer kratko prokuhati sa šalicom (0,75dcl) vode. Kad je šećer potpuno otopljen, maknuti posudu s vatre i dodati margarin, miješati dok se potpuno ne otopi. Za tim dodajte ostale sastojke: mljevene orahe, kekse, kavu i čokoladu. Dobro izmješati smjesu i pustiti da ohladi.
2 . Kad je smjesa hladna žličicom uzimati i oblikovati male kuglice, pa u svaku po sredini utisnuti čačkalicom crtu, da se dobije oblik zrna kave. Još dobro rashaditi i stavljati u čokoladnu glazuru, vaditi žličicom i još jednom čačkalicom prevući da se dobije zarez identičan onom zrna kave. Kad se glazura ohladila zrna kave stavljati u dekorativne papirnate košarice.


Broj komentara: 28:

  1. Super si odlučila. I ja ih odavno mjerkam. Moram se jednom više odlučiti :)
    Slike su fantastične, kao i uvijel. Ma gdje sada naći roza ružu? (osim u cvjećarni...) To jesu ružine latice?

    OdgovoriIzbriši
  2. Jubistacha - hvala ti, ruža je iz cvjećarne, a jesu, to su ružine latice..hvala ti još jednom!

    OdgovoriIzbriši
  3. Wow. Prelijep prizor. Slike su zaista fantasticne a o kolacicima imam samo rijeci hvale jer sam ih i ja pravila i to nekoliko puta.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nada,
    great coffee beans.
    Very nice idea and beautiful pictures.
    Greetings, Diana

    OdgovoriIzbriši
  5. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılarımla.

    OdgovoriIzbriši
  6. Mnogo mi se dopadaju ovi kolačići, inače baš volim kolače sa ukusom kafe. Divne su ti fotografije!

    OdgovoriIzbriši
  7. E, svaka čast, vrhunski odrađeno. Imam ih želju raditi odavno a nikako se ne usuđujem, nisam ti ja za tako opipljive stvarčice:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Pa sada, ovaj recept ću zapamtiti i uvrstiti ga pod tag "erotika" jer, ti ih zoveš zrnima kave, ali draga moja, nije to kava, ma kakvi!

    OdgovoriIzbriši
  9. Katarina svaka čast! Šta je meni promaklo, a toliko samih gledala!
    Nado, recept znam da je isproban i odličan, ali ovoga puta osim što ti je preliv čokoladni savršeno ispao sve pohvale za sliku, za umetnost slaganja tekstura, boja i kontrasta!

    OdgovoriIzbriši
  10. Stvarno su lepe.Da li obicna mlevena kafa moze da se zameni sa nes?Odavno se spremam da ih pravim,ali zbog kafe nisam jer ne znam kakav je ukus.Gledajuci tvoje i Jovanine odlucila sam da ih i ja isprobam:))

    OdgovoriIzbriši
  11. odlično ti je uspjelo, svaka čast, slike po običaju predobre

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga Nado, odusevljena sam ovim neznim fotkama...ruzine latice i kolacici u kutiji izgledaju tako romanticno, a za reazlizaciju cu reci samo "just perfect"..glazura, oblik, sve je besprekorno!;))))
    @ Draga Majo, mozes staviti i nes kafu, a mogu se napraviti i bez kafe jer je ovo zapravo smesa za bajaderu koju smo obogatili novim ukusom.;))

    OdgovoriIzbriši
  13. Zapazila sam ih negde, mozda bas na linku koji navodis... i nisam zabelezila. Hvala ti. Probacu ovo svakako.

    OdgovoriIzbriši
  14. Odlične i dekorativne,mislila sam na njih ali moji ne vole te kafene kolače,pa ću možda izbaciti kafu neka samo izgledaju kao zrna...:)

    OdgovoriIzbriši
  15. Iako ne ljubim kolace od kave, ovo izgleda tako damski i divno:))))

    OdgovoriIzbriši
  16. Zbilja su ti prekrasno ispala.
    Ovo je inače i na mom popisu samo se nadam da ću ovaj mjesec konačno stići sudjelovati u igricama.:)

    OdgovoriIzbriši
  17. Mignonne,hvala na odgovoru.Videla sam da se radi o smesi za bajaderu.Veliki sam ljubitelj svih vrsta kafa,ali nisam znala kakav je ukus kad se stavi obicna kafa.Ja bih mozda pre skuvala kafu i procedila.Tako cu da probam za slavu sveti Nikola.:))pozz

    OdgovoriIzbriši
  18. Golosi questi cioccolatini, bellissimo il Blog. Saluti da Milano - Italy, Giulia

    OdgovoriIzbriši
  19. Prelepi su ti kolacici!
    Prezentacija za desetku :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Draga Nado, napravila sam ove fenooooomenalne kuglice. Nisu ovako lepe kao tvoje, ali su prefine! Hvala ti sto si postom o njima upotpunila moju listu omiljenih kolacica!

    OdgovoriIzbriši
  21. With what my I like the chocolate your recipe must be very good. Regards

    OdgovoriIzbriši
  22. Savršeno napravljena zrna kafe , izgledaju tako lijepo , otmjeno, prekrasno !! U ovoj krasnoj kutiji baš su za najbolji poklon . Nado, divno je !

    OdgovoriIzbriši
  23. Ma, jel moguce da ja ovo nisam komentarisala. Oprosti, Nado, molim te. Ne znam sta se desilo:)))). Prekrasno si ovo pripremila i jako lepo doterala, kao i uvek. Sličice su čista romantika:) Odlično

    OdgovoriIzbriši
  24. Pravila sam ih i ja po Laninom receptu i savrsene su! Vase izgledaju bozanstveno i tako romanticno! Svaka cast! :-))

    OdgovoriIzbriši
  25. Stvarno su ti divno ispale i odlično si posložila sve na fotografijama. Jako elegantno. Mene ta Lanina zrna kave odavno mame izgledom, jako su dekorativna, ali kako ne volim kavu u kolačima, bedasto mi je zamijeniti je nečim drugim i raditi kolač oblika zrna kave, koji sa kavom nema veze.:)

    OdgovoriIzbriši