.......Ako želite maštovit, a u stvari jednostavan, mekan, sočan i ukusan komad mesa, pa još nadjeven ukusnim nadjevom od sira i začinskog bilja, onda je ovo recept baš za vas..Kao prilog predlažem salatu od krumpira i krastavaca ..Svinjsko meso je najukusnije jednostavno začinjeno, bez previše namirnica i ako ga samo posolite i lijepo ispečete, bit će meko i ukusno.
Potrebno :
4 deblja svinjska kotleta
2 češnja češnjaka
sol, papar
200 g krem sira
1 žličica sitno nasjeckanog peršina
1 žličica sjeckanog vlasca
ulje za prženje
--
1 kg krumpira
1 glavica luka srebrenca
3 žlice octa
sol, papar
1 žlica maslaca
2 dcl povrtnog temeljca ili vruće juhe
1 manji svježi krastavac
kiselo vrhnje, vlasac
Postupak :
1 . Kotlete oplahnite pod hladnom vodom te posušite kuhinjskim papirom. Zarežite ih sa strane, pa napravite džepiće. Sir izmješajte sa sjeckanim peršinom i vlascem, pa napunite izrezane džepiće. Zatvorite čačkalicama. Svaki kotlet još posolite i popaprite, te pospite sitno sjeckanim češnjakom.Zagrijte ulje, pa pržite kotlete sa svake strane po 10-tak minuta.
2 . Krumpir operite i skuhajte u slanoj vodi, oko 30-tak minuta. Ocijedite ga, ohladite, ogulite i narežite na ploške. Luk očistite, nasjeckajte i pa popržite na jednoj žlici maslaca, podlijte ga vrućom juhom, posolite, popaprite i dodajte ocat. Takvim dresingom prelijte krumpir i ostavite da odstoji 15-tak minuta. Krastavac operite i narežite na ploške, dodajte ga krumpiru. Sve ukrasite kiselim vrhnjem , pospite sjeckanim svježim vlascem i poslužite.
Nada ovo ti je odlično! Nikad nisam punila meso ovim nadjevom od sira ali mogu si zamisliti okus, stavljam na popis probat ću
OdgovoriIzbrišiZanimljivi kotleti, dobra ideja za malo promijeniti. I salata mi je vrlo zanimljiva jer ja luk nikada ne pržim nego ga sirovog izrežem u salatu. Odlično, draga!
OdgovoriIzbrišiRucak izgleda odlicno! I meni je interesantno ovo sa salatom jer i ja, kao i Snjeza, uvek stavljam sirov luk.
OdgovoriIzbrišiprvi put cujem za ovu kombinaciju, koja mi izaziva takvu navalu gladi...jos u ovo doba noci. mora biti da je jaaaako ukusno. volim tvoje recpete, slike, ideje, design, sve!
OdgovoriIzbrišiVrlo interesantni recepti,stvarno sve sjajno izgleda:))
OdgovoriIzbrišiOvo mi se jako, jako sviđa. Pomalo mi trnu zubi od silnih recepata za kolače kojima nikada kraja. Nisu loši, nego s njima ne možeš napraviti svaki dan ručak. Ovo je baš recept za "običan", ali jako fini ručak. Odlično!
OdgovoriIzbrišiKrompir i krastavac tako dobro izgleda zajedno! Krmenadle su suvo meso i njima je potrebno ovakvo divno i kremasto punjenje i li neki saft. Odlično!
OdgovoriIzbrišiStvarno delikates!!!
OdgovoriIzbrišiIsprobavajući ovih dana recepte iz tvoje kuhinje uvjerila sam se koliko su dobri , i ovo je jedan od takvih recepata. Odlično punjeni svinjski kotleti, jako interesantno i sigurna sam isto tako i ukusno. Sve skupa mi super izgleda !
OdgovoriIzbrišiMoj dragi ovo ne smije vidjeti jer ću odmah morati u kuhinju, a doma sam došla na dva dana i baš mi se ništa ne kuha. :)
OdgovoriIzbrišiPreodlična mi je ova kombinacija i definivno ću morati razveseliti dragoga ovim kad završim s terenom. :)
Bas divno.Svaka cast.
OdgovoriIzbrišiUna buona ricetta e un carinissimo blog ciao
OdgovoriIzbrišiMnogo mi se dopada. Predivno deluje. Sačuvano:)
OdgovoriIzbrišiOdlična, odlična kombinacija! Sasvim sigurno probam. Mi, jer su nam presuhi rijetko jedemo krmenadle, u pravilu koristim vratinu, ali ovako mislim da bi tražili još. :) Hvala!
OdgovoriIzbriši