nedjelja, 5. svibnja 2013.

Cheesecake s jagodama





















































.................Prhki kolač od sira i okusa vanilije obogaćen je slatkim, rumenim , sezonskim, svježim jagodama kojima je teško odoljeti.....




























































Potrebno :

150g integralnog brašna
100 g hladnog maslaca
50 g smeđeg šećera
1 žumanjak
1-2 žlice mlijeka, po potrebi

za nadjev
1/2 kg svježeg posnog sira
280 g jogurta
100 g šećera
4 jaja
50 g otopljenog maslaca
1 maxi puding s okusom vanilije
(ili 2 obična)
250 g svježih jagoda
preljev za kolače po želji




Postupak :

1 . Od brašna, listića hladnog maslaca, šećera, jednog žumanjka i po potrebi malo mlijeka , brzo zamijesite tijesto, oblikujte ga u kuglu te umotajte u prozirnu foliju. Ostavite tijesto 30- tak minuta u hladnjaku.
2 . Jaja razdvojite pa žumanca izmiksajte sa sirom, jogurtom , polovicom navedenog šećera i otopljenim maslacem. Dodajte prašak za puding okusa vanilije. Bjelanca stucite s vrlo malo soli i ostatkom šećera u čvrst snijeg pa ga malo po malo gumenom žlicom za kreme umiješajte u gornju smjesu.
3 . Pećnicu zagrijte na 175 C. Ohlađeno tijesto razvaljajte, te ga stavite u lim obložen papirom za pečenje. Gore razmažite kremu od sira i pudinga, te stavite kolač u zagrijanu pećnicu. Pecite kolač oko 50-tak minuta. Kad je pečen izvadite ga iz pećnice i ostavite tako da se ohladi. Jagode očistite od peteljki, dobro operite i narežite na ploškice. Dekorativno ih složite po ohlađenom kolaču. Po želji kolač završite bezbojnim preljevom za kolače.













































Broj komentara: 8:

  1. Ovo izgleda i više nego božanstveno. Prekrasan kolač, prekrasne slike. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Cheesecake obožavam u svim varijantama pa tako i s jagodama a tvoj izgleda i više nego primamljivo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je jednostavno fantastično :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Apsolutni pogodak ako se mene pita;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Savršeno draga Nada ! Ovome se zbilja ne može odoljeti !!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne bih sama iskoristila integralno brašno, pa nikako. Ovo moram probati. :)

    OdgovoriIzbriši