petak, 19. travnja 2013.

Tiramisu



............Tiramisu je dobro poznata talijanska kremasta poslastica, koja se radi od piškota i kreme na bazi slatkog vrhnja i mascarpone sira. Okusa je kave i likera od badema.......























































Potrebno 

1/2 kg sira Mascarponea
4 žumanjka
1 žlica ekstrakta vanilije
100 g šećera u prahu
2, 5 dcl vrhnja za šlag
2,5 dcl jake crne (instant) kave
1 dcl amaretta - likera od badema
25 piškota
kakao za posipanje


Postupak


1 . Jaja razdjelite, pa žumanjke zajedno sa šećerom tucite na pari iznad lonca s ključalom vodom, dok se smjesa ne zgusne. Dobivenu kremu ohladite, pa joj primješajte mascarpone sir i tučeno slatko vrhnje. 
2 . Instant kavu izmješajte s vrućom vodom i ohladite te pomješajte s likerom od badema. Pola piškota kratko namočite u mješavini kave i likera te posložite na dno pripremljene četvrtaste posude. Tako složene piškote premažite polovicom kreme, te ponovite postupak namakanja i slaganja piškota preko kreme. Završite ostatkom kreme. Po želji kremu dekorativno istisnite uz pomoć pekarske šprice. Kolač pospite kakaom te ga ostavite najmanje četiri sata  na hladnom.
















































Broj komentara: 19:

  1. I'm impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that's both educative and engaging, and without a doubt, you have
    hit the nail on the head. The problem is something which not enough folks are speaking intelligently about. Now i'm very
    happy I stumbled across this during my hunt for something regarding this.
    bbq catering melbourne

    OdgovoriIzbriši
  2. Svidja mi se sto su jaja kuvana na pari, kad ti napravis nema greske, a mogla bi sada ta snitica na tanjiricu da se nekako teleportira do mene.:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lana, ja bi voljela kad bih ti je mogla poslati! Hvala ti puno!

      Izbriši
  3. Mmm tiramisu obozujem ga :)Hvala za racept lp :)

    OdgovoriIzbriši
  4. volim tiramisu i ovaj tvoj mi je jednako dobar!!! upravo za aove tople dane!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Snježo.., mislim da me ( nekako podsvjesno) ovo lijepo vrijeme i inspiriralo da napravim nešto baš ovakvo kremasto i dobro rashlađeno!

      Izbriši
  5. Odlican kolac,slike perfektne !!!!
    Nada ti uvijek prezentiras jelo i poslastice na takav nacin da se dobije odmah zelja za istom...prelijpo !!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno Mirjana...
      Upravo sam to i htjela postići, da bude primamljivo, ako je tako onda je to to, ja jaako zadovoljna...Hvala još jednom!

      Izbriši
  6. Jako volim tiramisu, ali mislim da ga baš i nisam radila kod kuće. Nakon ovog tvog posta, vjerojatno hoću, pa bilježim. Krasno i prmamljivo izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sasvim se jednostavno radi i bez po muke..a rezultat prefin...
      Hvala!

      Izbriši
  7. Obožavam ga. A izgleda divno, lagano, ko oblačić :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Anja,i baš si me obradovala ovim predragim komentarom!

      Izbriši
  8. Pozdrav,

    Nedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici. Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam pošaljete email na info@svajela.hr.

    S poštovanjem,
    Senka

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Nada, ovaj tiramisu je odličan ! Svakako ću zabilježiti recept i po njemu ga napraviti. Jako lijepo izgleda, prezentacija je krasna !

    OdgovoriIzbriši
  10. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other sites?
    I have a blog centered on the same subjects you discuss and would love
    to have you share some stories/information.
    I know my visitors would enjoy your work. If you're even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

    Take a look at my blog - blogymate.com

    OdgovoriIzbriši