utorak, 25. rujna 2012.

Fine mini pizze





.....................jednostavne i jako ukusne mini pizze, odlične su za dječje rođendane ili kao snack za najavljene goste.Postupak je jednostavan, zamijesite dizano tijesto, "nafilajte" ga nadjevima, izrežite male pizzete, stavite ketchup i pecite. Kuća će vam neodoljivo zamirišati i  nećete im zasigurno moći odoljeti. Poslužite ih tople (ako vam ne nestanu još onako vruće).......




















































Potrebno :
za 50-tak komada

1 kg brašna
1 kocka svježeg kvasca
1 žličica soli
1 žličica šećera
3 dcl mlakog mlijeka
1 jogurt (2 dl)
1/2 dcl ulja

1 maslac ili margarin, omekšani (250g)
2 žutanjka
1 kis. vrhnje
ketchup, origano
sir ( Gouda, Ementhaler ili sl.) i šunka za pizzu (u komadu) 40 dkg
+ po želji











Postupak :

1 . Kvasac razlomite u manjoj zdjelici s malo šećera i mlakim mlijekom. Držite ga na toplom i pustite da se digne pjenica. Brašno stavite u veću zdijelu za miješanje. U sredini napravite jamicu, pa stavite dignuti kvasac, sol, mlako mlijeko, jogurt i pola dcl ulja. Sve dobro izmješajte, prekrijte čistom krpom i pustite da se digne (oko 1h). 
2 . Dignuto tijesto prerežite na dva dijela, svaki zasebno (jedan po jedan) razvaljajte i premažite omekšanim maslacom ili margarinom. U manjoj zdjelici izmješajte vrhnje sa žutanjcima, pa premažite smjesu po tijestu preko maslaca. 
3 . Šunku i sir naribajte i izmješajte, podijelite na dva dijela i pospite preko smjese od vrhnja. Oba tijesta zarolajte. Oštrim nožem izrežite pizzete koje zatim slažite vodoravno na papirom obložen lim od pećnice. U sredinu svake pizzete stavite po dvije žličice ketchupa. Pecite u zagrijanoj pećnici dok pizze ne dobiju lijepu zlatno žutu boju. Poslužite tople.






Broj komentara: 7:

  1. Domaće je domaće. Odličan snack u svako doba.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovakvi mali zalogaji uvek prvi odu na proslavama...

    OdgovoriIzbriši
  3. Super su mi ove mini pizze i baš dobro dođu za razne proslave, ali i kao svakodnevni snack. Vjerujem da predobro zamirišu.

    OdgovoriIzbriši
  4. odlične, ali meni bez kečapa, ja bi zamijenila paradajzom za pizzu ili nekim domaćim pripravkom od paradajza

    OdgovoriIzbriši