..................U ribi i ribljim specijalitetima posebno uživam, naročito ako sam i sama u blizini mora. Na meniju se nalaze sve vrste riba , morskih plodova i školjki. Ovaj put je to fino izfiletirana bijela riba (oslić), panirana u posebnoj smjesi od kukuruznih pahuljica i badema. Evo kako je to izgledalo......Radi se o receptu , ideji, preuzetoj iz časopisa Sensa - sretna hrana iz 2010g..
Ovako pripremljeni, poprženi, odresci budu posebno ukusni, izvana su hrskavi a iznutra je sočno i meko bijelo riblje meso...Po želji pokapajte limunom ili limetom i poslužite uz salatu, rajčicu ili neki drugi prilog po vašoj želji...
Potrebno :
4 fileta bijele ribe (oslić)
sol
1 šalica polubijelog brašna
1 šalica hladne vode
1 šalica kukuruznih pahuljica
1/2 šalice badema
1 i 1/2 šalice suncokretova ulja za prženje
Postupak :
1 . Filete operite, potapkajte ih kuhinjskim papirom i tako posušite. Svaki posolite prstohvatom soli. Brašno pomiješajte s vodom tako da dobijete glatku smjesu. kukuruzne pahuljice usitnite u mužaru ili u multipraktiku, a bademe sitno nasjeckajte. Svaki filet prvo uronite u smjesu brašna i vode , a zatim stavite u suhu smjesu od kukuruznih pahuljica (cornflakesa) i badema.
2 . Zagrijte ulje u tavi i pripremljene filete popržite na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne poprime smeđkasti ton. Pohane filete ocijedite na papirnom kuhinjskom papiru . Poslužite uz prilog po vašoj želji.
Pravo ljetno jelo. Obožavam ribu. Sviđa mi se morska pozadina!
OdgovoriIzbrišiUpravo sam na FB stranici vidjela ove prekrasne fotografije, i odmah sam morala svratiti da vidim receptić! Meni savršen ručak, i još da sam na moru, aaa...:)
OdgovoriIzbrišiOdličan prijedlog! A sličice ... za 5+!
OdgovoriIzbrišiI mene su privukle fotke, preko Tanjinog FB-a :)
OdgovoriIzbrišiOdličan recept i prezentacija!
Ideja je sjajna, a za fotografije ne treba štedeti komplimente!
OdgovoriIzbrišiOvo je zbilja primamljivo. Jedini mi je problem što ovdje ne mogu nabaviti ni jedan drugi oslić osim onog smrznutog, a to je blaga katastrofa: fileti su tanki, prepuni vode i obradom se najčešće raspadnu i postanu gnjecavi. Nešto malo bolji su smrznuti fileti bakalara, pa se ovo isplati napraviti s njima (iako su staršno skupi).
OdgovoriIzbrišiVažno da je hrskavo, a ovo djeluje baš fino :)
OdgovoriIzbrišiEh, kako bih volela da ovde mogu naći svežu morsku ribu pa da pripremim sebi nešto ovako. Od zamrznute neće sigurno biti ovako kao na tvojim prekrasnim fotkama...
OdgovoriIzbrišidivne divne divne fotografije! uh kako ce mi faliti ljeto i more. bas si pravi ugodjaj dala :)
OdgovoriIzbrišiČini mi se kao neobična kombinacija ali mislim da bi moglo biti fino. Ali ovo more u pozadini me mami.. krasne su ti fotke!
OdgovoriIzbrišiovo je baš jedan predivan recept!
OdgovoriIzbrišiovo mi se sviđa, hrskavo..mmmmmmmmmmmmmmmmmm
OdgovoriIzbrišiJako-jako lepo.
OdgovoriIzbrišiPredobro..nije mi palo na pamet da i ribu radim ali ovaj "panir" koristim za kotlete i svida se mojima.
OdgovoriIzbrišisjajno! i recept i fotke :)
OdgovoriIzbriširibu svi volimo i stalno kukamo što nam je rijetko na meniju, najviše je jedemo baš dolje, kad smo i sami uz more.
jako mi se sviđa ovako pripremljen file, nadam se da ću uskoro isprobati ;)