subota, 14. srpnja 2012.

Rolada sa šumskim bobicama





..............Za one prave ljubitelje hladnih, ljetnih, voćnih poslastica, ovo je jedan upravo takav kolač, sa svježim bobičastim voćem i kremom od sira. Dobro rashlađeno nestat će dok kažete keks ili još bolje rolada..





Potrebno :

za biskvit
6 jaja
80 g šećera
1 bourbon vanilin šećer
120 g brašna
2 žlice škrobnog brašna (Gustin)
2 žlice kakaa


za nadjev
200 g svježeg sira
100 g šećera u prahu
1/2 kg različitog voća poput jagoda, borovnica, ribizla ili malina
150 ml slatkog vrhnja


za ukrašavanje
bobičasto voće 
tučeno slatko vrhnje
i šećer u prahu





Postupak :

1 . Zagrijte pećnicu na 200 C. Odvojite bjelanca od žumanaca pa žumance stucite sa 80 g šećera, bourbon vanilin šećerom i jednom žlicom vruće vode. Preko smjese prosijte brašno pomješano sa škrobnim brašnom i kakaom, pa sve izmješajte izmjenično sa snijegom od bjelanjaka.
2 . Smjesu izlijte na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, stavite u pećnicu i pecite desetak minuta. Pečen biskvit preokrenite na kuhinjsku krpu posutu sa šećerom, a zatim papir lagano navlažite vodom i oprezno odlijepite od biskvita. Smotajte biskvit zajedno s krpom u roladu i ostavite ga tako da se ohladi.
3 . Voće operite, procijedite i izmiksajte ga u multipraktiku. Sir izmiksajte sa šećerom u prahu, pa mu dodajte izmiksanu voćnu kašu. Gumenom žlicom za kreme dobro izmješajte. Slatko vrhnje stucite u šlag i umiješajte u smjesu od sira i voća. 
4 . Biskvit odrolajte i premažite ga nadjevom. Ponovno ga lagano zarolajte, stavite na tacnu ili tanjur po vašem izboru i ostavite u hladnjaku na najmanje 2 sata. Prije samog posluživanja, roladu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, voćnim bobicama i šećerom u prahu.




Broj komentara: 17:

  1. Prava delikatesa koja odlično paše uz ove vrućine. Fotke su kao i obično prekrasne!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično izgleda a već mogu zamisliti kako je i ukusno...mislim da će biti idealno za kraj današnjeg nedjeljnog ručka ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivne boje, dodatak voća - jako fino!

    OdgovoriIzbriši
  4. Moja mama je slagala ovakvu roladu ali samo sa ribizlima. Obožavam taj njezin svježi okus i ono malo kiselkasto od voča. Pravo osvježenje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasno izgleda i baš bih jedan komad - ali da netko drugi pripremi. Ljeto je, previše posla, nešto sam se uljenila:))

    OdgovoriIzbriši
  6. This looks delicious and your pictures are amazing. Would love for you to share your photos with us at foodepix.com.

    OdgovoriIzbriši
  7. Fantastično izgleda! Obožavam šumsko voće u svakom obliku. Divne slike! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Divna slastica puna okusa i mirisa a kod mene već se vidim s borovnicama.

    OdgovoriIzbriši
  9. odlično izgleda, boja nadjeva je genijalna.

    OdgovoriIzbriši
  10. Evo je http://www.coolinarika.com/slika/1132535/ iako slikana telefonom jako fina i puna okusa,nažalost na coolki ne možemo više navoditi link pa će cure biti uskraćen za finu roladicu i njen recept.

    OdgovoriIzbriši