petak, 10. veljače 2012.

Linzeri




................Kažu da ljubav ide kroz želudac, a ovi jednostavni i prigodni keksići s bazom od maslaca i punjenjem od marmelade , pravi su dokaz za to...Poslužite ih s ljubavlju, uz topli čaj, kavu ili kakao i uživajte u njima u dvoje!





Potrebno :

3 žumanjka
250 g brašna
70 g šećera
svježe naribana korica
limuna i naranče
130 g hladnog maslaca
po potrebi 2-3 žl. hladne vode
300 g marmelade od brusnica
šećer u prahu






Postupak :

1 . Tijesto zamijesite od brašna, žumanjaka, šećera , hladnog maslaca, te naribanih korica limuna i naranče. Dobro ga izmjesite, a po potrebi dodajte vrlo malo hladne vode. Oblikujte ga u kuglu ili kruščić i umotajte u prozirnu foliju te pospremite na 30-tak minuta u hladnjaku.
2 . Pećnicu zagrijte na 160 C. Tijesto razvaljajte, pa valovitim kotačićem izrežite pravokutnike veličine 3x5 cm, pa polovici u sredini izrežite malo srce. Druga varijanta je izrezivati ih uz pomoć modle oblika srca, gdje isto tako polovici u sredini izrežite malo srce.
3 . Lim obložite papirom za pečenje, pa posložite prvo pune keksiće , a za tim i šuplje. Pecite ih otprilike 10-tak minuta (ne prepecite!). Gotove, ispečene keksiće ostavite da se ohlade te ih jednostavno slijepite zagrijanom marmeladom. pospite šećerom u prahu.




Broj komentara: 14:

  1. Jao, ovak ljepe keksiće nisam već dugo vidla.
    :-) Šteta bi ih bilo jesti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasna izvedba. Ne mogu se odlučiti koji su mi ljepši četvrtasti ili ovi u obliku srca. Fotografije čarobne!

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam ovakve ljepljene kolačiće i mogla bih ih pojesti tonu. Baš zato ih ne radim jer znam da ću najviše ja pojesti:) Drugi razlog je što treba puno vremena da se naprave (a malo da se pojedu, pa nisu ekonomični). Posebno mi se sviđaju ovi četvrtasti, prvenstveno zato što su veći:)) Divni su!

    OdgovoriIzbriši
  4. aaaaaa, krasni su, rastop totalni :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Linzeri. Dobri stari klasik u srcatom izdanju. Krasno.

    OdgovoriIzbriši
  6. valentinovski linceri,baš su krasni :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Pravila sam ih prosle godine jako puno i pakovala i male vrecice,sve to radi Valentinova,ove godine si bile atrakcija cokoladna srca..volim ove kolacice i takoder nemam mjeru,tesko im je odoljeti!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Prekrasni su keksići ali bolje za više osoba jer kada bi bilo u dvoje ja bih sigurno pojela tri četvrtine. Ma, to se topi u ustima!

    OdgovoriIzbriši
  9. Super mi je ideja sa valetinovskim linzerima i jako lijepo si ih napravila ! Prekrasni su i osvajaju izgledom i okusom !

    OdgovoriIzbriši
  10. Kad napravim ove slatke kolacice, neko ima i te kako da me zavoli :) Preslatka je ideja, a i volim sve sto je sa dzemom.

    OdgovoriIzbriši
  11. već dugo nisam napravila ove keksiće, a tvoji su baš divni, ovi četvrtasti su jako simpatični

    OdgovoriIzbriši
  12. Definitivno je da ljubav ide kroz želudac;) Obožavam ovakve keksiće. Jedino mi se čini da ću morati kupiti kalupe.

    OdgovoriIzbriši