ponedjeljak, 5. prosinca 2011.

Gumbići s nugatom





................Arome cimeta, naranče i limuna ili badema i nugata keksićima daju savršen okus, a njihov miris koji se širi našim kuhinjama i domovima posebno nam uljepšava  te bajkovite i svjetlucave blagdanske dane koji nam dolaze i tad svi znaju da nam brzo prilazi  Božić....







Potrebno :

140 g mljevenih lješnjaka
300 g brašna
140 g šećera
1/2 žličice cimeta
1 žlica ruma
200 g maslaca
150 g nugata
100 g mliječne čokolade
100 g obične tamne čokolade za kuhanje






















































Postupak :

1 . Prvo pomiješajte brašno, lješnjake, šećer i cimet, zatim dodajte rum i maslac narezan na manje kockice, pa brzo sve dobro izmjesite. Dobiveno tijesto oblikujte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
2 . Pećnicu zagrijte na 175 C, a lim od pećnice obložite papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Kalupom izrežite 100-tinjak kolačića promjera 4 cm i poslažite ih na pripremljen lim za pečenje. Pecite ih 10-tak minuta, izvadite i pustite ih da se ohlade na zraku.
3 . Na pari otopite nugat , premažite po dva keksića, te ih zalijepite. Na pari rastopite i čokolade zasebno mliječnu od obične, pa umačite kolačiće u svaku s druge strane.





Broj komentara: 12:

  1. Još jedan prekrasan kolačić iz tvoje blagdanske riznice :) One cimet zvjezdice sam si spremila i radit ću ih za blagdane

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo su njslađi gumbići koje sam vidjela! Super receptić!
    Lijep pozdrav!:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kod tebe su pripreme za nadolazeće blagdane krenule punom parom. Sviđa mi se što su keksići umočeni u tamnu i mliječnu čokoladu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelepi su ti Nado!!!Da li moze u testo da se stavi i margarin,pa da bude posno i iskoristi se uz neki posni fil,kao isleri?

    OdgovoriIzbriši
  5. najbolji mi je dio ....100-tinjak komada...hahahha... odlicno izgledaju! moze neki link na nugat koji si koristila, da vidim nesto slicno ovdje?

    OdgovoriIzbriši
  6. Volim ovo blagdansko vrijeme koje "izrodi" tako divne keksiće :) Preslatki su :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivno izgledaju, a sigurna sam da im je i ukus takav!!! :) Bas, bas, bas su predivni! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. divni keksići, savršeni za blagdane

    OdgovoriIzbriši