...........Mesna štruca na malo drugačiji način i u zgodnom kuglof obliku. Nadjev od miješanog mljevenog mesa je savršenog okusa, zrnast, sočan, pravi užitak za sladokusce. Ja sam ove fine sočne odreske poslužila uz jednostavan pire od krumpira i sa salatom od sviježeg kupusa...užitak potpun!
Potrebno:
1 kg miješanog mljevenog mesa
2 veća luka
2 češnja češnjaka
sol, papar
1 žlica senfa
3 jaja
1 žlica koncentrirane rajčice
1 žličica mljevene paprike
1 žlica sjeckanog svježeg peršina
150 g krušnih mrvica
30 dkg mesnate slanine u ploškama
Postupak :
1 . Pećnicu zagrijte na 170 C. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte, dodajte ga mljevenom mesu. Dodajte jaja, senf, sitno nasjeckan svježi peršin, mljevenu papriku, koncentriranu rajčicu, pa sve još posolite i popaprite. Sve dobro izmješajte.
2 . Kalup za kuglof obložite ploškama slanine. U obložen uspite smjesu od mljevenog mesa, sve poravnajte, pa pecite kuglof 60 minuta u pećnici.
3 . Nakon sat vremena kuglof premjestite, okrenite ga u lim za pečenje, te ga vratite u pećnicu i pecite još 30-tak minuta na istoj temperaturi, dok slanina ne postane hrskava i zlatno žuta. Pečen kuglof izvadite iz pećnice, ukrasite listom peršina i poslužite.
Good idea, Nada :)
OdgovoriIzbrišiDelicious!
uhhh bre Nado, ubijaš me u pojam! :)))))
OdgovoriIzbrišiReci mi samo, u kojem je odnosu meso? 50-50 junetina - svinjetina ili?
Thx Eoc! :)
OdgovoriIzbrišiNataša - jako je jednostavno, a možeš napraviti u bilo kojem omjeru, može i bez jedne ili druge vrste mesa,odnosno samo s jednom, ja sam radila pola pola, prefino, probaj!
Meraviglioso ti lascio il link del mio con l'uva ..io provo la tua ricetta ciao
OdgovoriIzbrišihttp://coolchicstyleconfidential.blogspot.com/2010/09/polpettone-dautunno-vestito.html
Jaooo Nado, ovo je dva u jedan... i ukusno i dekorativno :)))
OdgovoriIzbrišiBiće isprobano za sutrašnji ručak :)
OdgovoriIzbrišiDoduše, ne kao kuglof, al' biće dobro ;)
Odlicno Nada !!,uvijek mi das ideju vise ,pravim ga u obicnom limu za kruh,ali ovako izgleda svecaniji ..moji nisu bas ljubitelji ,ali ih ne pitam ,svaki ostatak koristim za sendvice i sve se pojede !!
OdgovoriIzbrišiPredivne fotografije !!!!
Budem, budem, zato i pitam! :))))
OdgovoriIzbrišiOdlična ideja a tek izgled...
OdgovoriIzbrišiA mogu misliti i o okusu..
nada.. ovo je genijalno. odlična ideja...
OdgovoriIzbrišiKod Nade je prezentacija uvek za 10! O ukusu i da ne govorim. Nešto svakodnevno upakovano bogovski! Bravo Nado!
OdgovoriIzbrišiMesna štruca u krugu, baš super ideja.
OdgovoriIzbrišiObećanje - ispunjenje :)
OdgovoriIzbrišiEvo je
http://tinascookings.blogspot.com/2010/10/vekna-od-mlevenog-mesa.html
Odlična, bogata, aromatična... Hvala za odličan ručak :)
svaka čast, fenomenalno izgleda.. ja nisam baš od ovakih jela jer ne volim baš mljeveno, ali za ljubitelje mesa ako budem pripremala biti će savršeno! na kraju krajeva vjerujem da može i sa mljevenim.. :)
OdgovoriIzbrišiDanas je pravim, javim utiske! :)))
OdgovoriIzbrišiBas slasno!!!
OdgovoriIzbrišiSuper! ovo je odličan spoj okusa, mjeveno meso sa začinima i slanina. A kuglof oblik je posebno interesantan. Jako mi se sviđa !
OdgovoriIzbrišiDrago Nado, kod tebe uvek pronadjem neke fine ideja za rucak...ovo ti je odlicno, za 5+!;)))
OdgovoriIzbrišiKoje močno jelo, idealno za mogo dragoga, već vidim da će i ovo uskoro na isprobavnje. :)
OdgovoriIzbriši