nedjelja, 17. listopada 2010.

Kuglof od mljevenog mesa sa slaninom



...........Mesna štruca na malo drugačiji način i u zgodnom kuglof obliku. Nadjev od miješanog mljevenog mesa je savršenog okusa, zrnast, sočan, pravi užitak za sladokusce. Ja sam ove fine sočne odreske poslužila uz jednostavan pire od krumpira i sa salatom od sviježeg kupusa...užitak potpun!




Potrebno:

1 kg miješanog mljevenog mesa
2 veća luka
2 češnja češnjaka
sol, papar
1 žlica senfa
3 jaja
1 žlica koncentrirane rajčice
1 žličica mljevene paprike
1 žlica sjeckanog svježeg peršina
150 g krušnih mrvica
30 dkg mesnate slanine u ploškama



Postupak :

1 . Pećnicu zagrijte na 170 C. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte, dodajte ga mljevenom mesu. Dodajte jaja, senf, sitno nasjeckan svježi peršin, mljevenu papriku, koncentriranu rajčicu, pa sve još posolite i popaprite. Sve dobro izmješajte.
2 . Kalup za kuglof obložite ploškama slanine. U obložen uspite smjesu od mljevenog mesa, sve poravnajte, pa pecite kuglof 60 minuta u pećnici.
3 . Nakon sat vremena kuglof premjestite, okrenite ga u lim za pečenje, te ga vratite u pećnicu i pecite još 30-tak minuta na istoj temperaturi, dok slanina ne postane hrskava i zlatno žuta. Pečen kuglof izvadite iz pećnice, ukrasite listom peršina i poslužite.

Broj komentara: 20:

  1. uhhh bre Nado, ubijaš me u pojam! :)))))
    Reci mi samo, u kojem je odnosu meso? 50-50 junetina - svinjetina ili?

    OdgovoriIzbriši
  2. Thx Eoc! :)
    Nataša - jako je jednostavno, a možeš napraviti u bilo kojem omjeru, može i bez jedne ili druge vrste mesa,odnosno samo s jednom, ja sam radila pola pola, prefino, probaj!

    OdgovoriIzbriši
  3. Meraviglioso ti lascio il link del mio con l'uva ..io provo la tua ricetta ciao
    http://coolchicstyleconfidential.blogspot.com/2010/09/polpettone-dautunno-vestito.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaooo Nado, ovo je dva u jedan... i ukusno i dekorativno :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Biće isprobano za sutrašnji ručak :)
    Doduše, ne kao kuglof, al' biće dobro ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlicno Nada !!,uvijek mi das ideju vise ,pravim ga u obicnom limu za kruh,ali ovako izgleda svecaniji ..moji nisu bas ljubitelji ,ali ih ne pitam ,svaki ostatak koristim za sendvice i sve se pojede !!
    Predivne fotografije !!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hayırlı haftalar, Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Her pazartesi yayınladığım "bloglardan seçmelerde"bu hafta yemek bir aşk isimli blog yazarının"milföye sarılı tavuk baget ve karışık sebzeli garnitür" isimli tarifi yayınlandı.
    "http://gencalsabahattin.blogspot.com"

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlična ideja a tek izgled...
    A mogu misliti i o okusu..

    OdgovoriIzbriši
  9. nada.. ovo je genijalno. odlična ideja...

    OdgovoriIzbriši
  10. Kod Nade je prezentacija uvek za 10! O ukusu i da ne govorim. Nešto svakodnevno upakovano bogovski! Bravo Nado!

    OdgovoriIzbriši
  11. Mesna štruca u krugu, baš super ideja.

    OdgovoriIzbriši
  12. Obećanje - ispunjenje :)
    Evo je
    http://tinascookings.blogspot.com/2010/10/vekna-od-mlevenog-mesa.html
    Odlična, bogata, aromatična... Hvala za odličan ručak :)

    OdgovoriIzbriši
  13. svaka čast, fenomenalno izgleda.. ja nisam baš od ovakih jela jer ne volim baš mljeveno, ali za ljubitelje mesa ako budem pripremala biti će savršeno! na kraju krajeva vjerujem da može i sa mljevenim.. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Danas je pravim, javim utiske! :)))

    OdgovoriIzbriši
  15. Super! ovo je odličan spoj okusa, mjeveno meso sa začinima i slanina. A kuglof oblik je posebno interesantan. Jako mi se sviđa !

    OdgovoriIzbriši
  16. Drago Nado, kod tebe uvek pronadjem neke fine ideja za rucak...ovo ti je odlicno, za 5+!;)))

    OdgovoriIzbriši
  17. Koje močno jelo, idealno za mogo dragoga, već vidim da će i ovo uskoro na isprobavnje. :)

    OdgovoriIzbriši