petak, 10. rujna 2010.

Zapečene kobasice ("Toad in the hole")



......I ovaj put ponovno u slanom tonu, ali ovaj put s jednim tipičnim britanskim jelom zanimljivog naziva "Toad in the hole", što u prijevodu znači -  žaba u rupi..i još uvijek se ne zna sa sigurnošću od kuda baš takav pomalo komičan naziv jelu, ali se pretpostavlja da potječe iz 18. st. po nekom anonimnom piscu o hrani...Englezi ga obožavaju, jednostavno je,  izuzetno ukusno, jaako popularno, jednostavni sastojci, za prste polizati...I ako malo "proguglate" po internetu naići ćete na mnoštvo recepata ovog jela, čak i na nekim  popularnim blogovima i food stranicama, ja sam izdvojila neke...

Evo kako ga radi Jamie Oliver..
"Toad in the hole" by Martha Stewart
Good  food
Womans Weekly

Video - BBS - Delia Smith s One is fun
M&S Food presents - "Toad in the hole"



Potrebno Vam je:

130 g mekog brašna
1 žličica soli
3 jaja
300 ml mlijeka
pola žličice praška za pecivo
1 žlica maslaca
sitno nasjeckan svježi peršin
15 dkg domaćeg dimljenog špeka u listovima
5-6 pečenica, najbolje od svinjskog mesa ili
nekih drugih kobasica



Postupak :

1 . Zagrijte pećnicu na 200 C.
2 . Pomiješajte brašno sa soli, 3 jaja, te miješajući pjenjačom dodavajte 300 ml mlijeka. Smjesu ostavite da odstoji 30-tak minuta.
3 . Za to vrijeme omotajte pečenice špekom, a u vatrostalnoj posudi, u pećnici otopite jednu žlicu maslaca. Na zagrijan maslac stavite omotane pečenice, te ih ispecite, prvo s jedne, pa s druge strane.
4 . U pripremljeno tijesto sad umiješajte pola žličice praška za pecivo, pa ga ulijte u vatrostalnu posudu s kobasicama. Tijesto pospite sitno nasjeckanim svježim peršinom i sve zajedno zapecite kroz 30 minuta ili dok lijepo ne porumeni..

Broj komentara: 12:

  1. Ja u noćnoj smjeni, i prvo što mi se otvori na blogeru su zapečene kobasice.... mmmmmmmm..... sad sam gladna! Jedu mi se tvoje "Žabice u rupi" :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja ih isto pravim ,ali nisam ih umotavala u slaninu?? to je jos bolja ideja...sada cu i ja da te kopiram :)!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Englezi zaista znaju da me iznenade svojim domišljatim receptima, a uglavnom me zabave njihova jela kao Sheppards pie ili Cottage pie, gde je lepo sve u jednom zbućkano. Tu je meso, tu je povrće tu je hleb. Za žabice nisam čula. Genijalno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Oduvjek mi je ovo jelo bilo jako simpatično baš zbog imena. Ne znam zašto ali nikad ga nisam isprobala, sad to mogu i promjeniti i napraviti ga po tvom receptu. :)
    Jako lijepo izgleda to kod tebe, baš elegantno. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Izgleda za 10, a uopste ne sumnjam da je i ukus takav.
    Reci mi, molim te, kad umotas kobasice u slaninu, kako to uradis a da kad spustis u pekac da se slanina ne odmota? Nesto mi, ovako napamet, deluje da slanina mora nekako da se pricvrsti, ili ipak ne mora? Ili imas one jako tanke i duge listove slanine pa njih mozes da obmotavas onako spiralno?
    Hvala i pozdrav,
    Maja

    OdgovoriIzbriši
  6. ova "žaba u rupi" , zbog čega god da su je tako nazvali :) odlično izgleda a niti u okus ne sumnjam, mora biti dobro ! Inače nisam veliki ljubitelj kobasica ali mi ove domaće djeluju baš primamnjivo, pa još u ovom finom tijestu, mmmmm, odlično !

    OdgovoriIzbriši
  7. Just Cake girl- vjeruj mi da znam kako je to kad si u noćnoj i kad si gladan, svaka četvrta noć je moja, predpostavljam da radiš u zdravstvu, možda med.sestra!?
    Ružo - hvala, samo ti kopiraj, nemam ja ništa protiv...
    Jelena - je, slažem se, Shepards pie mi je već neko vrijeme u planu za isprobati..
    Andrea - hvala ti..
    Majo - ja sam ih jednostavno omotala i one se drže za kobasicu, normalne veličine, tanke režnjeve slanine..Nisam ih ni sa čim pričvrščivala...Jedino sam ih još kratko, prije pečenja, desetak minuta prokuhala za svaki slučaj..što nisam navela u receptu, jer se tu ipak radi o kobasicama koje se peku, a i original recept ni jedan ne kaže da ih se treba prokuhati..
    Hvala ti...
    Branka - hvala Vam..

    OdgovoriIzbriši
  8. E ovo je nesto savrseno!Tako i izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  9. Nice idea! Looks so delicious! Have to try it!

    All the best!

    OdgovoriIzbriši
  10. Very rich and yummy! I am so tempted to try this unique dish....

    Sawadee from bangkok,
    Kris

    OdgovoriIzbriši
  11. I meni je ovo izvrsna ideja za dobar objed pogotovo kada zahladi:))

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovo se ja jako dugo spremam napraviti. A kod mene mušterija za takvu vrstu jela koliko hoćeš. Definitivno ide na isprobavanje čim još mrvu zahladi! :)

    OdgovoriIzbriši