utorak, 14. rujna 2010.

Nadjeveni kotleti sa salatom od krumpira



.......Ako želite maštovit, a u stvari jednostavan, mekan, sočan i ukusan komad mesa, pa još nadjeven ukusnim nadjevom od sira i začinskog bilja, onda je ovo recept baš za vas..Kao prilog predlažem salatu od krumpira i krastavaca ..Svinjsko meso je najukusnije jednostavno začinjeno, bez previše namirnica i ako ga samo posolite i lijepo ispečete, bit će meko i ukusno.




Potrebno :

4 deblja svinjska kotleta
2 češnja češnjaka
sol, papar
200 g krem sira 
1 žličica sitno nasjeckanog peršina
1 žličica sjeckanog vlasca
ulje za prženje
--
1 kg krumpira
1 glavica luka srebrenca
3 žlice octa
sol, papar
1 žlica maslaca
2 dcl povrtnog temeljca ili vruće juhe
1 manji svježi krastavac
kiselo vrhnje, vlasac



Postupak :

1 . Kotlete oplahnite pod hladnom vodom te posušite kuhinjskim papirom. Zarežite ih sa strane, pa napravite džepiće. Sir izmješajte sa sjeckanim peršinom i vlascem, pa napunite izrezane džepiće. Zatvorite čačkalicama. Svaki kotlet još posolite i popaprite, te pospite sitno sjeckanim češnjakom.Zagrijte ulje, pa pržite kotlete sa svake strane po 10-tak minuta.
2 . Krumpir operite i skuhajte u slanoj vodi, oko 30-tak minuta. Ocijedite ga, ohladite, ogulite i narežite na ploške. Luk očistite, nasjeckajte i pa popržite na jednoj žlici maslaca, podlijte ga vrućom juhom, posolite, popaprite i dodajte ocat. Takvim  dresingom prelijte krumpir i ostavite da odstoji 15-tak minuta. Krastavac operite i narežite na ploške, dodajte ga krumpiru. Sve ukrasite kiselim vrhnjem , pospite sjeckanim svježim vlascem i poslužite.

Broj komentara: 14:

  1. Nada ovo ti je odlično! Nikad nisam punila meso ovim nadjevom od sira ali mogu si zamisliti okus, stavljam na popis probat ću

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljivi kotleti, dobra ideja za malo promijeniti. I salata mi je vrlo zanimljiva jer ja luk nikada ne pržim nego ga sirovog izrežem u salatu. Odlično, draga!

    OdgovoriIzbriši
  3. Rucak izgleda odlicno! I meni je interesantno ovo sa salatom jer i ja, kao i Snjeza, uvek stavljam sirov luk.

    OdgovoriIzbriši
  4. prvi put cujem za ovu kombinaciju, koja mi izaziva takvu navalu gladi...jos u ovo doba noci. mora biti da je jaaaako ukusno. volim tvoje recpete, slike, ideje, design, sve!

    OdgovoriIzbriši
  5. Vrlo interesantni recepti,stvarno sve sjajno izgleda:))

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo mi se jako, jako sviđa. Pomalo mi trnu zubi od silnih recepata za kolače kojima nikada kraja. Nisu loši, nego s njima ne možeš napraviti svaki dan ručak. Ovo je baš recept za "običan", ali jako fini ručak. Odlično!

    OdgovoriIzbriši
  7. Krompir i krastavac tako dobro izgleda zajedno! Krmenadle su suvo meso i njima je potrebno ovakvo divno i kremasto punjenje i li neki saft. Odlično!

    OdgovoriIzbriši
  8. Isprobavajući ovih dana recepte iz tvoje kuhinje uvjerila sam se koliko su dobri , i ovo je jedan od takvih recepata. Odlično punjeni svinjski kotleti, jako interesantno i sigurna sam isto tako i ukusno. Sve skupa mi super izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  9. Moj dragi ovo ne smije vidjeti jer ću odmah morati u kuhinju, a doma sam došla na dva dana i baš mi se ništa ne kuha. :)
    Preodlična mi je ova kombinacija i definivno ću morati razveseliti dragoga ovim kad završim s terenom. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Bas divno.Svaka cast.

    OdgovoriIzbriši
  11. Una buona ricetta e un carinissimo blog ciao

    OdgovoriIzbriši
  12. Mnogo mi se dopada. Predivno deluje. Sačuvano:)

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlična, odlična kombinacija! Sasvim sigurno probam. Mi, jer su nam presuhi rijetko jedemo krmenadle, u pravilu koristim vratinu, ali ovako mislim da bi tražili još. :) Hvala!

    OdgovoriIzbriši