srijeda, 23. lipnja 2010.

Pureće rolice s ribizlom



.......Ovo je jedna zanimljiva, egzotična verzija već dobro poznatih purećih šnicli, ovaj put nadjevenih finim nadjevom od trenutno aktualnih ribizla,  zarolanih u fine rolade koje se prvo popržuju, a zatim i ukuhaju u finom umaku od vina i soka ribizla..čisto za promjenu, za one koji vole ovakve neobične kombinacije mesa i voća...mi smo uživali u njima..





Potrebno :
za 4 osobe

4 pureća odreska
sol, papar
100 g svježeg kremastog sira  ( poput ABC sira ili Philadelphia ili sl.)
120 g crvenog ribizla
1 žličica svježe majčine dušice, listići
maslac za poprživanje
120 ml kvalitetnog bijelog vina
200 ml temeljca ( može i pileća kocka)
3 žlice svježeg soka od ribizla






Postupak :

1 . Meso oplahnite, posušite kuhinjskim papirom, te istucite batićem za meso s jedne strane, začinite, posolite i popaprite. Ribiz vilicom skinite sa peteljke, bobe operite pod mlazom vode, ocijedite i zajedno sa listićima majčine dušice i kremastim sirom sve izmješajte. Začinjene odreske premažite nadjevom , zarolajte i povežite kuhinjskim koncem.
2 . Zagrijte maslac na srednje jakoj vatri i popržite meso sa svih strana da dobije lijepu zlatno- žutu boju. Tada ulijte vino i temeljac ili juhu, dodajte i sok od ribizla. Sve zajedno poklopite i ostavite da se lagano krčka oko 1/2 h. Nakon toga meso izvadite, umak još po želji zgusnite daljnim kuhanjem na laganoj vatri, začinite ga po ukusu i poslužite uz rolice.

Broj komentara: 16:

  1. Nada,
    great recipe and photo magic!
    My admiration, Diana

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako lepo izgleda,bas mi se dopada ova kombinacija,ćuretinu svi volimo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivno izgleda... volimo ovakve kombinacije...

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo ti je mrak, što reče moj sin: bolesno dobro!

    OdgovoriIzbriši
  5. I meneni su oci stale na slikama ,puretinu i mogu da nadem ,ali ribizle,jako tesko !!!:))
    Ja cu da gledam tvoje slike i uzivam !!:))

    OdgovoriIzbriši
  6. Obožavam meso u kombinaciji s voćem, a posebno pileća prsa. Ovo je zbilja krasna kombinacija. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo je fenomenalno i sličice i recept!Jako volim sve vrste rolnica,tvoje su baš neobične,sigurno ću probati!

    OdgovoriIzbriši
  8. I must eat those now! NOM NOM NOM NOM!

    OdgovoriIzbriši
  9. Divna ideja za neku svecanu priliku...fotkice su bas mrak!;))))

    OdgovoriIzbriši
  10. genijalno! neki dan sam kupila ribizle koje su bile više kiselkaste nego slatke pa sam pomislila da bi se super uklopile s nekim mesom :) tvoja ideja mi je savršena, šteta što sam svoje ribizle potrošila na pitice :(

    OdgovoriIzbriši
  11. uvijek sam voljela dodavati ribizle uz pečenja a posebno divljač. Ovdje su se super uklopile, rolice predobro izgledaju , super slikice !!

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga Nada,imam nagradu za tebe na mom blogu !!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Jako, jako interesantno. A sličice praznik za oči!

    OdgovoriIzbriši