ponedjeljak, 14. prosinca 2009.

Raffaello torta


.................Iznimno slasna i kremasta torta. U sebi sadrži vrhunsku Ferrerro Rocher poslasticu, Raffaello kuglice umiksane u samu kremu od slatkog vrhnja. Svojim će okusom sigurno osvojiti i one najzahtjevnije, jer u svakoj kuglici Raffaella skriva se bogat okus mlijeka, bijele čokolade i lješnjaka. Torta je dio rođendanskog poklona mojem suprugu....





Potrebno za biskvit:
kalup Ø 26 cm

170 g omekšanog maslaca
170 g šećera
5 cijelih jaja
20 dkg mljevenih lješnjaka
70 g brašna
1 prašak za pecivo

Za kremu :
16 Ferrerro Raffaello kuglica +
8 za dekoraciju
250 g Mascarpone sira
100 g kiselog vrhnja
50 g šećera u prahu
200 ml slatkog vrhnja
1/2 žličice želatine fix
po potrebi malo šlag fix-a






Postupak :
1 . Pećnicu zagrijte na 180 C. Kalup namastite ili obložite pek papirom.
2 . Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom,pa umiksajte jedno po jedno jaje, a potom ručno gumenom žlicom umiješajte suhe sastojke, brašno izmješano sa lješnjacima i praškom za pecivo.
3 . Smjesu izlijte u pripremljen kalup, prekrijte ju odmah komadom pek papira kako vam površina biskvita nebi potamnila. Pecite 40-45 minuta. Pečen biskvit izvadite iz kalupa, ostavite da se ohladi pa ga prerežite na dva lista.
4 . Donji dio biskvita stavite na tacnu za tortu, pa oko njega zatvorite opran okvir kalupa za tortu.
5 . Maskarpone izmješajte sa kiselim vrhnjem i šećerom u prahu, te kuglicama Raffaella tako da ostanu vidljivi komadići kuglica. Zasebno izmiksajte slatko vrhnje s malo želatine fix, pa primješajte smjesi s Maskarponeom. Kremom premažite biskvit u kalupu, prekrijte drugim listom, a zatim tortu prekrijte alu folijom i ostavite 60 min. u hladnjaku da se stisne.
6 . Slatko vrhnje stucite sa malo šlag fiksa. Maknite foliju i okvir kalupa, pa tortu sa svih strana premažite s 2/3 šlaga. Ostatkom napunite slastičarsku vrećicu sa većim zvjezdastim nastavkom i naštrcajte 8 ukrasnih ružica. U svaku ružicu utisnite po jednu Raffaello kuglicu. Ostatak razmrvite i pospite po sredini torte.





Broj komentara: 12:

  1. ajme meni, pala sam sa stolice od ljepote ove torte :) ovo je stvarno samo za posebne prilike :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Wow, ovo ja zovem torta :) Fantasticno zvuci i odlicno izgleda!
    Srecan rodjendan suprugu!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je nesto genijalno dobro.Ostavlja bez reci draga Nado!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  4. To moj muž ne smije vidjeti, niti slučajno!
    SAVRŠENA!

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj ovo je čisto savršenstvo.
    Inače baš rijetko pravim torte ali ovu ću morat negdje ugurati jer raffaello obožavam. Ne mogu ti opisati koliko mi se ovo sviđa. Totalno sam oduševljena svime i receptom i prezentacijom i fotkama. :)

    P.S.
    Mužu želim sretan rođendan. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. So soft, so delicious :) mmmm...

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala Vam drage moje svakoj od Vas posebno..
    Josipa, Casa de vainilla, Vera..
    T&T :))...Andrea, Eoc...

    OdgovoriIzbriši
  8. Rado bih ti bila muz, pa da dobijem ovakvu tortu :)

    OdgovoriIzbriši
  9. ja bih voljela znati kakav je mascarpone sir

    OdgovoriIzbriši
  10. Divna i predivna torta, Pravila sam je za suprugov rodjendan a sada cu i za sinov,(po ovom istom receptu), samo za njega ce da bude u obliku gitare. a inace mascarpone sir je nesto poput gustog kajmaka , veoma kremast i moze da se maze na hleb ili kruh

    OdgovoriIzbriši