2 manja | patlidžana,dijagonalno narezana na ploške |
---|---|
100ml | maslinova ulja |
1 češanj | češnjaka,sitno nasjeckan |
2 | mliječna francuska kruha |
250g | mozzarelle,narezane na ploške |
15dkg | budžole |
3 žlice | nasjeckanog svježeg vlasca |
3 žlice | nasjeckanog svj.bosiljka |
malo soli |
Priprema:
- Ploške patlidžana stavite u cjediljku i pospite solju,ostavite da odstoje 30-tak minuta i ocijede se.Properite ih pod mlazom vode i posušite u papirnatom ručniku .
- U tavi zagrijte pola maslinova ulja i popecite ploškice patlidžana,da budu zlatno smeđe,po 5 min.sa svake strane.Posušite kuhinjskim ručnikom.
- Pećnicu zagrijte na 170 C.
- U zdijelici smješajte preostalo maslinovo ulje i češnjak .Kruh narežite na ploškice i premažite s obje strane uljem i češnjakom.Popecite 10-tak minuta,da budu zlatno-smeđe.
- Kad je kruh popečen izzvadite ga i na svaki stavite po plošku ili dvije patlidžana,budžole i ploškicu mozzarella sira .Vratite u pećnicu i još desetak minuta pecite dok se ne otopi sir.
e dobro si me potsetila na ovo... imam patlidzan u frizideru i sad znam kako cu ga utrositi... :)
OdgovoriIzbriši