nedjelja, 19. travnja 2009.

Bruschette s patlidžanom ,sirom i budžolom





2 manja patlidžana,dijagonalno narezana na ploške
100ml maslinova ulja
1 češanj češnjaka,sitno nasjeckan
2 mliječna francuska kruha
250g mozzarelle,narezane na ploške
15dkg budžole
3 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
3 žlice nasjeckanog svj.bosiljka

malo soli


Priprema:
  1. Ploške patlidžana stavite u cjediljku i pospite solju,ostavite da odstoje 30-tak minuta i ocijede se.Properite ih pod mlazom vode i posušite u papirnatom ručniku .
  2. U tavi zagrijte pola maslinova ulja i popecite ploškice patlidžana,da budu zlatno smeđe,po 5 min.sa svake strane.Posušite kuhinjskim ručnikom.
  3. Pećnicu zagrijte na 170 C.
  4. U zdijelici smješajte preostalo maslinovo ulje i češnjak .Kruh narežite na ploškice i premažite s obje strane uljem i češnjakom.Popecite 10-tak minuta,da budu zlatno-smeđe.
  5. Kad je kruh popečen izzvadite ga i na svaki stavite po plošku ili dvije patlidžana,budžole i ploškicu mozzarella sira .Vratite u pećnicu i još desetak minuta pecite dok se ne otopi sir.

1 komentar:

  1. e dobro si me potsetila na ovo... imam patlidzan u frizideru i sad znam kako cu ga utrositi... :)

    OdgovoriIzbriši