petak, 24. kolovoza 2012.

Pečene rajčice sa začinskim biljem

.........Ovo sočno, crveno, rajsko povrće, dozrelo na suncu, spremno je da ga iskoristimo u salati, kao krepku juhu i na stotine drugih načina ili ovako, kao ja,  ispečemo na maslinovom ulju na roštilju..Odličan je prilog pečenom mesu, ali i kao samostalan obrok na fino prepečenom kruhu......






Potrebno : 

1 kg duguljastih rajčica
2 žlice balzamičnog octa
10 žlica maslinovog ulja
2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja
(timijan, origano, ružmarin ili bosiljak) ili
gotova mješavina suhog  začinskog bilja na dalmatinski 
1 ciabatta
3-4 režnja češnjaka
sol, papar










Postupak :

1 . Rajčice očistite, operite i posušite čistom krpom ili kuhinjskim papirom. Svaku po dužini razrežite i stavite u veću zdjelu. Zasebno izmješajte ocat, dvije žlice ulja, malo soli, papar i začinsko bilje. Prelijte rajčice pa sve dobro izmješajte.
2 . Tako pripremljene rajčice poslažite rezanom stranom prema gore na deblju foliju, pa ih pecite na žaru,  na laganoj vatri 30-tak minuta.
3 . Ciabattu razrežite, pa svaku polovicu prerežite na manje komade. Češnjak oljuštite, sitno nasjeckajte i izmješajte s preostalim uljem. Time pokapajte komadiće kruha, posolite ih i popržite na roštilju pa poslužite s aromatičnim, pečenim rajčicama.



Broj komentara: 11:

  1. I absolutely love your website.. Great colors & theme.
    Did you develop this amazing site yourself?

    Please reply back as I'm wanting to create my own personal blog and want to know where you got this from or just what the theme is called. Kudos!
    Feel free to surf my website click here for troubleshooting information

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam paradajz, a naročito ovaj Istarski (pelate). Divna kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  3. Obozavam,posebno ljeti kada rajcica ima najljepsi miris i okus!!!zimi koristim dosta rajcice iz ulja..cak i ulje korisrim na kraju i to pretesno za tijesto kada pravim !!!Pravi ljetni prizor na tanjuru !!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovako spremljen paradajz mi je favorit. Prekrasne fotkice.

    OdgovoriIzbriši
  5. Super fotke, zgodna ideja, bas ću isprobati kad mi nestane ovih mojih sušenih rajčica na koje sam se navukla ;))

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako volim rajčice, sveže in iz ulja. Nadam se, da ču imati vremena, da si jih napravim za zimu :).

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlično. U prvom sam trenutku pomislila da su to one sušene u pećnici. Sa žara su sigurno još bolje i ukusnije! To je maksimum od rajčice:) Super!

    OdgovoriIzbriši
  8. Fotke su divne. Ja ne volim paradajz ali kad gledam sve ove krasne recepte poželim ga jesti.

    OdgovoriIzbriši
  9. Nada , ovo je savršeno i toliko dobro izgleda da ne znam tko bi me zaustavio kada bih počela jesti. Odlično si pripremila paradajze i divno ih prezentirala, fotkice su super !

    OdgovoriIzbriši
  10. lijepe fotke, sutra idem na vrt, nadam se da će bit paradajza za nabrat, pa možemo iskušati tvoj recept

    OdgovoriIzbriši
  11. Lovely clicks and delicious food! I love marinated sun-dried tomatoes.

    Cheers,

    Rosa

    OdgovoriIzbriši