......................U ovom sve bržem i bržem tempu života, sve manje i manje vremena imam za kuhanje, a kuhanje je za mene ustvari odmor za dušu, nešto što jako volim, ali i između ostalog "ispušni ventil" za izbacivanje svakodnevno nakupljenog stresa. U jednom od takvih užurbanih dana, nastao je i ovaj ustari pravi zimski, jednostavan, a toliko mirisan i fin, i ja bi rekla i kreativan složenac od tjestenine, pancete i sira. Oduševili smo se svi skupa i njegovim okusom i aromama koje su se širile kućom......
Potrebno :
1/2 kg tjestenine penne ili neke slične
20 dkg pancete narezane na ploške
2 češnja češnjaka
1/2 l punomasnog vrhnja
3 jaja
100 g ribanca ili parmezana
2-3 grančice timijana
sol, papar
malo muškatnog oraščića
malo maslaca
Postupak :
1 . Tjesteninu skuhajte prema uputama (al dente). Jaja razmutite, posolite ih i popaprite, pa im dodajte vrhnje, sitno nasjeckan češnjak, parmezan, listiće timijana i malo muškatnog oraščića.
2 . Pećnicu zagrijte na 220 C. Tjesteninu oplahnite pod vodom i ocijedite. Slažite ju izmjenično sa slaninom u maslacem namašćen kalup za pečenje, sve dok ne potrošite sve sastojke. Prelijte sve smjesom od jaja i vrhnja, pa po svemu stavite nekoliko komadića maslaca.
3 . Sve skupa zapecite (30-tak minuta) u zagrijanoj pećnici. Po potrebi, ukoliko tjestenina počne previše tamniti, prekrijte ju komadom aluminijske folije. Poslužite toplo.
Ovakvo jelo je uvek zahvalno za pripremu,a i moze da se kombinuje sa svim i svacim.
OdgovoriIzbrišiStara, dobra klasika - uvek me izvuče kada sam u žurbi. Mnogo volim ovakva jela - dodaci zavise od toga šta imam u frižideru. Vrlo lepo si to i pripremila i nama prikazala.
OdgovoriIzbrišiOsjećam miris pečene pancete kroz ekran. Odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiUh i od jednostavnog recepta sa ovakvim fotkama napravis vatromet za oci.Divno:)
OdgovoriIzbrišiVolim ovakve brzinske recepte
OdgovoriIzbrišiOdlično, baš pravo zimsko jelo. Mogu samo zamisliti miris koji se širio dok se jelo peklo...
OdgovoriIzbrišivolim složensce općenito. ovo ti je fantastično!
OdgovoriIzbrišiPravi ručak za ove hladne dane. Dopada mi se dodatak belog luka i muskatnog oraščića.
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda, dobro dođe kada nam u kući ponestane hleba i večera je "očas" posla spremna...
OdgovoriIzbrišiIzgleda neodoljivo. Recept ce mi dobro doci jer je i meni sve teze izlaziti na kraj sa tempom zivota :-)
OdgovoriIzbrišiObožavam ovakve zimske složence. Super izgleda.
OdgovoriIzbrišiovo sam radila prije par dana ali moram priznati da tvoje izgleda boljje:))....obožavam ovakva brza i ukusana jela:))....
OdgovoriIzbrišiNjam..obožavam tjesteninu na sve moguće načine!:) Sviđa mi se receptić! Lijep pozdrav draga!:)
OdgovoriIzbrišiBožanstven i vrlo brz i ukusan recept!
OdgovoriIzbrišiBaš mi ovo dobro izgleda sa poslaganom tjesteninom, pa izvađene kocke, kao lazanje. Dam sve kolače za porciju ovog.
OdgovoriIzbrišiJa makarone u svakom obliku obozavam:) Zapečene posebno volim. Mislim da će ove zime stići i ovo na red za probu:) Pozdrav
OdgovoriIzbrišiMa ko ovo ne voli?! :) Fenomenalno jelo koje zaista uvek dobro dodje u raznim kombinacijama... :)
OdgovoriIzbrišivolim ovakve slozence, a jos mi je fascinantrnije kako ti je posudje cisto!!!!!
OdgovoriIzbrišiLooks very tasty!
OdgovoriIzbrišiJako dobro i jednostavno jelo ! Ti si super složila tjesteninu i servirala tako da je i lijepo, dekorativno. Sviđa mi se i svakako ga bilježim. U Dbk smo svi, a posebno nećakinja ljubitelji ovakvih kombinacija tako da će ubrzo biti isprobano.
OdgovoriIzbrišitjestenina u svim oblicima uvijek može kod mene, a ovako zapečena još sa ovakvim sastojcima, mogla bih jesti svaki dan
OdgovoriIzbrišiHey Foodies, this Baked Pasta recipe has been selected by Knapkins to be featured in a Recipe Guessing Game. Invite fans to play: http://knapkins.com/guess_games/652?source=blog
OdgovoriIzbrišiBaš dugo nisam pravila ovako nesto! Dobar podsetnik!
OdgovoriIzbrišiovo je tako jednostavan, a fin recept! volim ovakve kombinacije sastojaka što se mogu zapeći zajedno :)
OdgovoriIzbriši