petak, 22. listopada 2010.

Kremasta juha od graška i metvice





..........Što nas uopće u ove hladne jesenske dane može bolje zagrijati nego topla, mirisna, gusta i kremasta domaća juha..Ovaj put napravljena od mladog graška i nekoliko listića metvice, a dodatak milerama dat će finu završnu notu..U slast!
..........Recept objavljujem i upućujem ovomjesečnoj domaćici Tanji, koja nas ugošćuje u Ajme koliko nas je, a s temom grah leća i bob...Osnivač ove igre je Snježana s bloga Dalmacija down under.
























































Potrebno :

1 glavica luka
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
1 veći krumpir
1 povrtna kocka ili juha
600 g mladog graška
svježa metvica
200 ml milerama
sol, papar










Postupak :

1 . Krumpir ogulite i operite. Luk i češnjak oljuštite, pa kao i krumpir nasjeckajte na kockice i propirjajte na malo maslinova ulja. Dodajte 600 ml temeljca ili povrtne juhe i grašak, pa sve zajedno kuhajte 15-20 minuta.
2 . Dodajte 100 ml milerama i oprane listiće metvice. Maknite s vatre i sve izmiksajte štapnim mikserom.
Posolite i popaprite. Prije samog posluživanja ukrasite mileramom i listićima metvice.




Broj komentara: 11:

  1. Nado, moraću ideju sa šoljama da ukradem, jer je fenomenalna. Ovaj dodatak metvice, mislim da je to matičnjak kod nas je divan. Nisam ekspert za začine pa učim od svih vas.

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo tako dobro izgleda:))....
    obožavam grašak i zelenu boju,dakle ovo je definitivno jelo za mene:))...
    hvala na receptu:))....
    M...

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam guste juhe i one su obavezno na mom stolu par puta tjedno. Slažem se da su idealne za ovo tmurno vrijeme.
    Ovu ću isprobati čim se vratim u normalan ritam kuhanja. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz olmuş.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši
  5. Juha je odlična, dodatak metvice zasigurno pun pogodak ! Jednostavno - isprobati !! :)
    I divno izgleda servirana u ovim lijepim šalicama !

    OdgovoriIzbriši
  6. Boja je fantasticna i stvarno preslatko izgleda posluzena u ovim soljicama...da znas da cu ti i ja pozajmiti ideju, hihih...;)))
    Draga Jelena, mislim da je metvica zapravo nana kod nas, ako se ne varam...barem mi tako izgledaju ovi listici, molim ispravite me ako gresim.;))

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala svima!
    Mignonne mislim da si u pravu, metvica = nana
    a hvala ti..i samo izvolite, poslužite se juhicom ili idejom...:)))....

    OdgovoriIzbriši
  8. juhica ti je odlična i zanimljiva je ova kombinacija sa metvicom, ja volim pire od graška tako da bi mi se ovo sigurno jako svidjelo! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. ja obožavam kremaste juhice, od graška mi je omiljena i probala sam je u više verzija, ovu još nisam isprobala, ali sigurno je da hoču
    i meni se dopada ideja sa šalicama :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako ukusno i mastovito servirano, a sigurno je i fino. Prelepe su Vam fotografije na blogu! Cestitke!

    OdgovoriIzbriši