subota, 26. prosinca 2009.
Škampi na buzaru
......................Ovo je jedno od onih jela koje bih mogla jesti doslovno svaki dan. Vrhunski specijalitet, prava poslastica. Meso škampa je izrazito ukusno i vrlo traženo. Love se mrežama za kočarenje, a čim ih ribari izvuku iz mora potapaju ih u posebnu otopinu kako nebi oksidirali i samim time izgubili svoju lijepu narančastu boju..Osim škampa, potrebno Vam je par osnovnih namirnica koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji, malo vremena i dobre kuhinjske škare :).....
Potrebno :
1,5 kg svježih škampa
1,5 dcl maslinova ulja
2 veće svježe rajčice
5-6 češnjeva češnjaka
1 vezica svježe nasjeckanog peršina
2-3 žlice krušnih mrvica
2 dcl kvalitetnog bijelog vina
sol, bijeli papar
Postupak :
1. Škampe u cijedilu properite pod mlazom hladne vode. Rajčice pri vrhu malo zarežite u križ, pa ih kratko uronite u kipuću vodu. Ogulite im kožicu i narežite na kockice. Češnjak protisnite i svježi peršin sitno nasjeckajte .
2. U većem loncu zagrijte ulje, dodajte proprane škampe i kratko ih propržite. Dodajte češnjak, nakockanu rajčicu i dvije žlice nasjeckanog svježeg peršina. Posolite i popaprite. Dodajte krušne mrvice i sve izmješajte. Dodajte bijelo vino i poklopite, pustite kuhati na laganoj vatri 15- tak minuta dok se svi sastojci povežu i škampi skuhaju.
3. Poslužite ih još vruće, posute svježe nasjeckanim pešinom..Uživajte i umakanjem kruha u ukusnu buzaru...U slast!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Uhhhh, gdje me nađe :)
OdgovoriIzbrišiSvi smo ludi za škampima na buzaru.
Kod mene to uglavnom zajedničkim snagama kuhaju Timna i muž.
Kad su oni na repertoaru, ja samo dođem i navalim!
Fotke su savršene!
Uf,mnogo su ti doobri!
OdgovoriIzbrišiBaš su zgodni ;)
OdgovoriIzbrišiŠkampe obožavam i nemam tog načina na kojih ih ne bi voljela. Ipak na buzaru su najbolji, a tvoja zvuči jako ukusno.
OdgovoriIzbrišiJoj nije ovo za gledat ovako kasno navečer! :D :D
Obožavam škampe na buzaru :))
OdgovoriIzbrišiJoš jednom sve najbolje draga.
o svježim škampima mogu samo sanjati... do tad uživam u ovakvim lijepim fotkama :)
OdgovoriIzbrišiOvo obozavam :-) Doduse ja pravim kozice na buzaru jer mi je lakse doci do njih.
OdgovoriIzbrišiPrekrasne slike.