2 | mliječna svježa francuska kruha |
---|---|
2 | tuna paštete |
15dkg | sira gaude ili ementhalera ili sl. |
300g | očišćenih repova kozica,odmrznutih ili svježih |
malo maslinova ulja |
- Pećnicu zagrijte na 180 C.
- Francuski kruh narežite dijagonalno na šnjitice debljine 1 cm.Protvan za pečenje obložite pek papirom.Svaku šnjiticu kruha namažite s malo tuna paštete i poslažite u protvan za pečenje.
- Kozice odmrznite u toploj vodi i posušite na kuhinjskom papiru.Na malo maslinova ulja popecite ih , oko 10 min.do zlataste boje.
- Na svaku namazanu šnjiticu franc.kruha rasporedite po 2-3 prepečene kozice.Sir narežite tanko na kvadratiće ili trakice i prekrijte šnjitice kruha s prepečenim gamberima.
Pikantan zalogaj s morskim notama..plod su moje bujne mašte..;)...oduševljena sam,čest su gost u mojoj kuhinji i brz topli zagrizak,najčešće dok mi dolaze neki gosti..vrlo pikantno,meko i hrskavo..tuna,kozice i otopljen sir na mliječnom francuskom kruhu...
ovo sam vec isprobala i znam da je bozanstveno :)
OdgovoriIzbriši