srijeda, 22. travnja 2009.

Bruschette s kozicama i sirom






Vrijeme pripreme 30 min


2 mliječna svježa francuska kruha
2 tuna paštete
15dkg sira gaude ili ementhalera ili sl.
300g očišćenih repova kozica,odmrznutih ili svježih

malo maslinova ulja



  1. Pećnicu zagrijte na 180 C.
  2. Francuski kruh narežite dijagonalno na šnjitice debljine 1 cm.Protvan za pečenje obložite pek papirom.Svaku šnjiticu kruha namažite s malo tuna paštete i poslažite u protvan za pečenje.
  3. Kozice odmrznite u toploj vodi i posušite na kuhinjskom papiru.Na malo maslinova ulja popecite ih , oko 10 min.do zlataste boje.
  4. Na svaku namazanu šnjiticu franc.kruha rasporedite po 2-3 prepečene kozice.Sir narežite tanko na kvadratiće ili trakice i prekrijte šnjitice kruha s prepečenim gamberima.
Zapecite u pećnici 15-tak minuta i poslužite toplo.

Pikantan zalogaj s morskim notama..plod su moje bujne mašte..;)...oduševljena sam,čest su gost u mojoj kuhinji i brz topli zagrizak,najčešće dok mi dolaze neki gosti..vrlo pikantno,meko i hrskavo..tuna,kozice i otopljen sir na mliječnom francuskom kruhu...



1 komentar: