.............lagani, slatki, profinjen, osvježavajući desert s kremom od sira i jagodama, preliven čokoladom............
Potrebno :
30-tak piškota
1 dcl jake instant kave
1 dcl Amaretta - likera od badema
1, 5 dcl mlijeka
1/2 kg svježeg punomasnog sira
300 g šećera
1 paketić mljevene bijele želatine
3 žlice kakaa za kolače
200g maslaca
250g svježih jagoda (dio ostaviti za dekoraciju)
80 g čokolade za kuhanje
Postupak :
1 . Kalup za tortu promjera 20-22 cm obložite papirom za pečenje. Piškote nožem odrežite na željenu dužinu ( prema visini kalupa), te ih posložite uz rub kalupa, jednu pored druge. Dno kalupa prekrijte ostatkom odrezanih piškota toliko da prekrijete dno. Poškropite piškote mješavinom kave li likera od badema.
2 . Želatinu otopite u 1dcl hladne vode te je ostavite kratko da nabubri. Izmješajte je s vrućim mlijekom sve dok se želatina sasvim ne otopi. Polovicu svježeg sira izmiksajte sa 100 g omekšalog maslaca, 150 g šećera i polovicom otopljene želatine. Dobivenu sirnu kremu premažite u kalupu, preko piškota.
3 . Jagode operite, očistite od peteljki, te ih narežite vodoravno na pločice ili na četvrtine. Poslažite ih preko kreme od sira te stavite u hladnjak dok ne pripremite preostalu kremu . Ostatak sira, omekšalog maslaca, šećera, kakao za kolače i želatinu izmiksajte da dobijete tamnu kremu, njome premažite posložene jagode u kalupu.
4 . Čokoladu sa žličicom maslaca otopite na pari iznad lonca s ključalom vodom. Dobro izmješajte da bi dobili glatku glazuru. Kratko je ohladite i prelijte po torti. Šarlotu ostavite najbolje preko noći u hladnjaku da se dobro stisne i rashladi. Prije samog posluživanja ukrasite je svježim jagodama.
ajme krasno izgleda :)))
OdgovoriIzbrišiZDRAVO NADO !!!
OdgovoriIzbrišiPRELJEPI TVOJI BLOG. JA SAM GA SLUCAJNO PRONASLA Y NEMAM RECI, NESTO DIVNO STVARNO !!!
POLJUPCI IZ SPANJOLSKE OS JEDNE MAKEDONKE !!!
Biljana
Nado jedno pitanje, kako ti izlaze slike tako ljepe i chiste, ja sam odushevljena sa receptima ali i sa slikama. I koji foto aparat koristis. Ja sam otvorila moji blog pred 4 meseca i tek sad izvadim neke bolje slike. Daj mi neki savet, jer ti ove slike pravis na densku svetlinu, ili ??? Y za kraj izvini za moj hrvatski nije bas najbolji, ja zivim vec 16godina u Spanjolskoj pa sam zaboravila i makedonskog jezika ...))) jel ovde samo govorim na spanjolskom. Milo mi e sto sam te upoznala , sledim tvoi blog jel ne zeljim izgubiti, izostaviti nista y hvala unapred. Veliki pozdrav !!!
OdgovoriIzbrišiAmazing pictures and cake!
OdgovoriIzbrišiFantazija. :)
OdgovoriIzbrišikrasnaaaaaaaaaaaaaaaa
OdgovoriIzbrišiPrelepa, srvarno prelepa tortica
OdgovoriIzbrišistvarno je prekrasna!
OdgovoriIzbrišiDraga moja Nadice, prelepa sarlotica!!!
OdgovoriIzbrišiRekla bih jako lijepa i jako fina.
OdgovoriIzbrišiSlike su predivne, kao uvijek..., a torta je čarobna;)
OdgovoriIzbriši