Od tolog mlijeka,malo šećera i kvasca napravimo pjenicu.Pričekamo 10-tak min.da se pjenica digne.Kad se pjenica digne izmješamo sa ostalim sastojcima,stavimo prvo brašno,pa u sredinu izlijemo dignutu pjenicu,malo soli,žutanjke,maslac,šećer.Sve dobro istučemo kuhačom i ostavimo na toplom da se digne.
Dignuto tjesto ponovno premjesimo te na pobrašnjenoj dasci razvaljamo na debljinu jedan cm.Režemo kvadrate vel.5×5cm.U svaki kvadratić stavljamo malo nadjeva po želji.Vrhove kvadrata preklopimo prema sredini i zatvorimo nadjev.Takve slažemo u maslacem namašten kalup sa spojevima okrenutim prema dnu
Buhtle lagano premažemo uljem i pustimo još otprilike pola sata (pokrivene krpom)da se dižu.
Stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 200 C,pola sata.
super su...
OdgovoriIzbriši